Fredrik Reinfeldt kommenterar David Camerons utspel

Under onsdagen gick Storbritanniens premiärminister ut och lovade att landet skulle ha en folkomröstning angående landets vara eller icke-vara i EU. "Absolut kommer det bli en stor diskussion", säger statsminister Fredrik Reinfeldt som är på plats på ekonomitoppmötet i Davos.

TV4:s reporter Ann Tiberg är på plats i Davos och träffar statsminister Fredrik Reinfeldt som under dagen ska moderera ett stort informellt möte med världsledare om tillväxt i Europa. Men dagens hetaste ämne kommer förmodligen bli David Camerons utspel under onsdagen där han lovade en folkomröstning i Storbritannien 2017 om han vinner valet 2015.

-  I kommentarer i går sade Angela Merkel att det är väl fritt för David Cameron att föreslå förändringar, men absolut kommer det bli en stor diskussion. Även jag är oroad över att vi ännu en gång för mycket pratar strukturer och i vilken stad ska vilka beslut fattas snarare än att genomföra förslag vi redan tagit som ligger mer nära medborgarna och som leder till fler jobb, säger Fredrik Reinfeldt.


Här kan du se delar av David Camerons tal och Nyhetsmorgons politiske reporter Per Nybergs analys av detsamma.

”Med ADD har man ingen gaspedal”

Vad är egentligen skillnaden mellan ADHD och ADD? ”Med ADHD har man en extra gaspedal, men med ADD kan man ha en extra bromspedal”. Det säger Malin Roca Ahlgren, författare och skribent, som är mamma till barn som har ADHD och ADD. Här berättar hon och dottern Maya Roca Ahlgren, musikstudent, om vad diagnoserna innebär, och vilket stöd man kan behöva.

Thomas Ravelli: ”Sverige spelade äckligt disciplinerat”

”Jag hoppas att många med mig har bröstet utåt idag och är stolta”. Det sa Gusten Dahlin, programledare TV4/CMore, när han och
Camp Swedens ordförande Susanne Petersson, TV4 Sportens Ali Reza och Thomas Ravelli, fd fotbollsmålvakt, snackade ner Sveriges match mot Spanien.

Trump håller hårt om partiet bakom kulisserna: ”Ohotad bland republikanerna”

Samtidigt som Joe Biden återhämtar sig från G7-toppmötet med världsledarna, så har hans företrädare en nästan lika stor händelse att se fram emot när han vaknar om några timmar. Det är altså Donald Trumps 75-årsdag och med oss i Nyhetsmorgon, för att prata mer om den milstolpen och kanske främst hans fotsatt stora roll i republikanska partiet, är TV4:s utrikeskommentator Rolf Porseryd och Stefan Borg kommenterar läget från USA.

Så säkrar du sexet i sommar: ”Bra att öva innan”

Ungdomsmottagningarna informerar om vikten av att ha säkert sex i sommar och att nej är ett nej. Många av mottagningarna har öppet under hela sommaren och hjälp finns alltid att få. I Stockholm likt många andra delar av landet satsar man även mycket på onlinemottagningar för att ungdomar enkelt ska kunna få hjälp.

Silvana Imam om basket-EM: ”Jag är rapparen som aldrig blev basketspelare”

På torsdag drar EM i basket för damer igång, och det är fjärde gången på tio år som Sverige kvalificerar sig till mästerskapet. För att dra igång peppen kommer idag mästerskapets officiella låt, med hyllade artisten Silvana Imam, som är en riktig basketälskare. För Nyhetsmorgon berättar hon om kärleken till sporten och den nya låten.

Säpochefen: ”Den personliga integriteten för kriminella har ökat”

Klas Friberg, Säkerhetspolischef om det internationella tillslaget "Trojan Shield operation" där man kunde gripa över 800 personer misstänkta för grov brottslighet världen över. Inom den organiserade brottsligheten hade man använt den krypterade plattformen Anom utan att veta att det i själva verket var FBI som i hemlighet skapat den. Informationen man kom över gjorde det möjligt för svensk polis att frihetsberöva 155 personer och därmed förhindra ett tiotal mord. Men Sveriges lagstiftning gör det omöjligt för svenska myndigheter att genomföra en liknande åtgärd.