Bangura klar för Elfsborg

Sor publikfavorit, målspruta och succéman i AIK. Den kommande säsongen kommer publiken på Borås arena att sjunga Mohamed Banguras namn.På torsdagen skrev Sierra Leone-spelaren på för det svenska mästarlaget Elfsborg. 23-årige Bangura lånas ut från skotska Celtic den kommande säsongen.
- Det känns bra, jag fick veta det i går morse efter träningen. Celtic berättade att ett lag från Sverige, Elfsborg, var intresserat och att jag behövde speltid, säger Bangura till TT.

Med sin nya klubb kommer han att få chansen att kvala till Champions League.

- Det var en av anledningarna till att komma hit. Det har varit en dröm för mig att spela Champions League. Med spelarna Elfsborg har och hårt arbete har vi bra chanser att gå vidare från kvalet.

Spelade i Värnamo

Mohamed Bangura lämnade Sierra Leone för spel i dåvarande division 1-klubben Värnamo 2010. Där sprutade han in mål, 12 fullträffar på 13 matcher, och värvades till AIK under sommaren. Där fortsatte succén fram till sommaren 2011 då han skrev på för Celtic. I den skotska storklubben gick det tyngre. Bangura spelade bara två matcher från start och gjorde nio inhopp under hösten 2011 och våren 2012. I somras var han tillbaka i AIK där han fortsatte att producera. Stockholmsklubben hade sedan inte råd med att förlänga lånet. Därför blir det nu Elfsborg.

- Jag vet inte så mycket om Elfsborg. De vann ju ligan när jag spelade här i höstas. De spelar bra fotboll och har bra spelare, som kaptenen (Anders Svensson). Jag vet inte så mycket, jag har inte följt dem.

Möter gamla klubben direkt

Klubbens sportchef Stefan Andreasson om prestigevärvningen:

- Vi har haft kontakt med Celtic sedan ett par veckor och jobbat för att hitta en lösning ihop med dem. Sen landade det med en förfrågan till Mohamed.

Banguras första allsvenska match i Elfsborgströjan den första april blir högintressant. Inte minst med tanke på att hans gamla lagkamrater i AIK kommer att ställa upp på den andra planhalvan.

- Det kommer att bli tufft för mig, att spela mot ett lag som finns i mitt hjärta. Men jag är en professionell spelare och det är en del av mitt jobb.

Linus Lindahl/TT

Seger historisk - slog både svenskt och europeiskt rekord:


Caroline Seger är historisk.
Efter att ha startat Sveriges match mot Australien har hon nu gjort flest landskamper på damsidan i både Sverige och Europa - 215 landskamper.
- Jag bröt ihop totalt, berättar Seger för C More.

Så påverkade pandemin Italien: "Värsta tragedi vi upplevt"

Italien drabbades kanske hårdast av alla under coronapandemins inledning.
En pandemi som skakat om, men också haft en enande kraft.
- Ett land så kulturellt och historiskt delat som Italien enades plötsligt, säger Atalantasupportern Franz Barcella.

Anthony Elanga imponerade i U21-debuten

Anthony Elanga imponerade i U21-debuten, och gjorde mål.
Sedan byttes Manchester United-talangen ut.
- Jag tycker att det var en bra match, en bra halvlek från mig och mina grabbar, säger han till C More.

Sarah Sjöström trea i comebacken

Sarah Sjöström slutade trea i comebacken på 50 meter frisim i franska Canet. Therese Alshammar, gjorde även hon comeback, och slutade femma på samma distans.

Möt bollkonstnären från Färöarna

När finalspelet i handboll inleds finns all anledning att hålla ett extra öga på Elias Skipagötu. 18-åringen från Färöarna är en av världens allra största talanger.