Färjestad avgjorde i förlängningen

Två formstarka lag gjorde upp i ett fullsatt Scandinavium.Då dröjde det ända till förlängningen innan Färjestad kunde avgöra mot Frölunda.
- Det är hugget som stucket vilket lag som ska vinna, säger Färjestadtränaren Leif Carlsson.

Färjestad kom till Göteborg med sex trepoängare på de sju senaste matcherna.

Frölunda hade å sin sida inte gått poänglöst av isen i någon av sina sex senaste matcher.

Det var med andra ord två svårslagna lag som på lördagseftermiddagen gjorde upp i Scandinavium, och att avgörandet dröjde ända till förlängningen var därför bara logiskt.

För första gången den här säsongen var det "lapp på luckan" i Göteborgs ishockeytempel. De 12 044 åskådarna fick se en inledningsperiod där målen uteblev, något de värmländska gästerna var mest nöjda över.

- Första perioden var helt och hållet Frölundas, säger Leif Carlsson.

I andra perioden tog Färjestad över taktpinnen med besked. Utdelningen kom drygt halvvägs in i matchen, när Magnus Nygren i numerärt överläge skickade in ett backskott högt bakom en skymd Julius Hudacek.

Färjestads ledning kunde och borde ha varit större innan perioden var över. Bland annat bommade Marius Holtet öppet mål när han bara hade att raka in 2—0 på en retur från nära håll.

I stället kom 1—1 tidigt i slutperioden. Snyggt Frölundaspel i powerplay avslutades med att Magnus Kahnberg fick halva målet öppet och enkelt kunde spräcka Alexander Salaks nolla.

Färjestad fick kort därefter ett mål bortdömt för spark efter videogranskning.

- Det är förmodligen helt rätt dömt. Bra att de ringer på det, då blir det ingen diskussion, säger Leif Carlsson.

Avgörandet kom i förlängningen där Chris Lee satte 2—1 till Färjestad redan efter 38 sekunder — ännu ett powerplaymål som satte punkt för en underhållande drabbning.

- En väldigt bra hockeymatch, säger Frölundas assisterande tränare Christian Lechtaler och får medhåll av FBK-kollegan Carlsson.

Formstarka Färjestad har vittring på topplagen nu, upp till serieledande Skellefteå är det åtta poäng för det tredjeplacerade Karlstadlaget.

Frölunda är kvar på sjunde plats, men nu med samma poäng som sexan Modo. Ned till slutspelstrecket, som förut var ett hot, har göteborgarna hela 20 poäng.

Carl Göransson/TT

Seger historisk - slog både svenskt och europeiskt rekord:


Caroline Seger är historisk.
Efter att ha startat Sveriges match mot Australien har hon nu gjort flest landskamper på damsidan i både Sverige och Europa - 215 landskamper.
- Jag bröt ihop totalt, berättar Seger för C More.

Så påverkade pandemin Italien: "Värsta tragedi vi upplevt"

Italien drabbades kanske hårdast av alla under coronapandemins inledning.
En pandemi som skakat om, men också haft en enande kraft.
- Ett land så kulturellt och historiskt delat som Italien enades plötsligt, säger Atalantasupportern Franz Barcella.

Anthony Elanga imponerade i U21-debuten

Anthony Elanga imponerade i U21-debuten, och gjorde mål.
Sedan byttes Manchester United-talangen ut.
- Jag tycker att det var en bra match, en bra halvlek från mig och mina grabbar, säger han till C More.

Sarah Sjöström trea i comebacken

Sarah Sjöström slutade trea i comebacken på 50 meter frisim i franska Canet. Therese Alshammar, gjorde även hon comeback, och slutade femma på samma distans.

Möt bollkonstnären från Färöarna

När finalspelet i handboll inleds finns all anledning att hålla ett extra öga på Elias Skipagötu. 18-åringen från Färöarna är en av världens allra största talanger.