Svensk seger i VM-premiären

Bandylandslaget inledde VM med en seger — men det blev oväntat tufft mot Finland. Efter 2—2 i halvtid blev det till slut 5—3.

Ett defensivt kompakt och smart spelande Finland gjorde det riktigt svårt för svenskarna, som inte riktigt hade den fart och kreativitet man kunde önska.

Och de gånger som de kom igenom försvarsmuren stod målvakten Marko Herajärvi i vägen.

Matchen avgjordes efter halvtidsvilan när Patrik Nilsson till slut, efter tre misslyckade försök, fick in siktet och sköt in både 3—2 och 4—2.

- Vi började bra, men finländarna var riktigt bra i defensiven och vi fick inte tillräckligt med snurr på dem, sade lagkaptenen Andreas Westh i halvtidspausen.

Stefan Erixon, Andreas Westh och Daniel Berlin gjorde de övriga svenska målen.

VM fortsätter med match mot Kazakstan på måndagskvällen.

Propulsion fråntas samtliga svenska segrar

Svensk Travsport meddelade idag beslutet efter att en utredning visat att stjärnhästen är nerv-snittad - vilket är förbjudet i Sverige. Stallet som äger hästen - Stall Zet - ska också betala tillbaka över 26 miljoner kronor i pris-pengar.

Vifta med armarna - bli utvisad

Domarna i hockeyallsvenskan har fått nya direktiv för hur de ska hantera missnöjda spelare och tränare.

Djurgården vann toppmötet

Djurgården besegrade Häcken med 2-0 på bortaplan i den allsvenska toppstriden.

Timrå körde över Södertälje

I Hockeyallsvenskan tog Timrå femte raka segern på onsdagskvällen när Södertälje besegrades på bortaplan. Och detta utan poängkungen Jonathan Dahlén.

Nya skidskyttemedaljer till Sverige

Den ryske skidskytten Jevgenij Ustjugov fälls för dopning och alla hans resultat mellan 2010 och 2014 stryks. Den fyraåriga retroaktiva domen innebär att Sverige tilldelas två nya mästerskapsmedaljer: OS-brons i stafett i Vancouver 2010 och VM-brons i stafett i Chanty-Mansijsk 2011.

Zlatan tvåmålsskytt mot Roma

Zlatan Ibrahimovic gjorde dubbla mål mot Roma. Men trots det blev det oavgjort efter en sen Roma-kvittering.

Mål av svenskar i Europa

Dejan Kulusevski frälste Juventus med mål hemma mot Verona. Alexander Isak gjorde sitt första mål för säsongen när Real Sociedad besegrade Huesca med 4-1.