Svensk seger i VM-premiären

Bandylandslaget inledde VM med en seger — men det blev oväntat tufft mot Finland. Efter 2—2 i halvtid blev det till slut 5—3.

Ett defensivt kompakt och smart spelande Finland gjorde det riktigt svårt för svenskarna, som inte riktigt hade den fart och kreativitet man kunde önska.

Och de gånger som de kom igenom försvarsmuren stod målvakten Marko Herajärvi i vägen.

Matchen avgjordes efter halvtidsvilan när Patrik Nilsson till slut, efter tre misslyckade försök, fick in siktet och sköt in både 3—2 och 4—2.

- Vi började bra, men finländarna var riktigt bra i defensiven och vi fick inte tillräckligt med snurr på dem, sade lagkaptenen Andreas Westh i halvtidspausen.

Stefan Erixon, Andreas Westh och Daniel Berlin gjorde de övriga svenska målen.

VM fortsätter med match mot Kazakstan på måndagskvällen.

Succé för systrarna Öberg

Det blev ny svensk succé i finska Kontiolax för de svenska damerna. Hanna Öberg vann torsdagens sprint och fick dessutom dela pallen med lillasyster Elvira.

Frölunda kollapsade totalt mot Växjö

Serieledande Frölunda är inne i en rejäl formsvacka. På tisdagen kom tredje raka förlusten och dessutom blev det storstryk borta mot Växjö.

Helsingborg degraderas - då avgår ordföranden

Helsingborgs IF har trillat ur allsvenskan.
I samband med det avgår ordförande Krister Azelius.
- Just nu ser jag ingenting annat än mörker, säger Azelius till Fotbollskanalen.

Grosjean tackar nya skyddet efter kraschen

Söndagens Formel 1-lopp i Bahrain inleddes med en otäck olycka där den franske föraren Romain Grosjeans bil klövs i två delar och fattade eld.

Friare Westlund redo för hett svenskt möte

Under lördagskvällen avgörs det som kallats "det största svenskmötet genom tiderna" i MMA. En skadefri Adam Westlund ställs mot Tobias Harila, vilket är huvudnumret på "Superior Challenge".

Villas-Boas: "Pensionera nummer 10"

Marseille-tränaren André Villas-Boas önskar att tröjnummer 10 pensioneras i hela fotbollsvärlden som en hyllning till avliden Diego Maradona.


Vifta med armarna - bli utvisad

Domarna i hockeyallsvenskan har fått nya direktiv för hur de ska hantera missnöjda spelare och tränare.