Kalla fakta

Kalla fakta-redaktionen granskar och avslöjar politiker, makthavare och samhällsfenomen. Programmen lyfter fram människor och känslor och visar hur dagens svenskar påverkas av de beslut som fattas i maktens korridorer.

Kalla fakta-redaktionen granskar och avslöjar politiker, makthavare och samhällsfenomen. Programmen lyfter fram människor och känslor och visar hur dagens svenskar påverkas av de beslut som fattas i maktens korridorer.

Lena Sundström tar över Kalla fakta

Lena Sundström blir ny programledare för Kalla fakta när programmet har premiär i mars. Hon leder även den uppföljande livedebatten i Kalla fakta studio i TV4 News.
- Jag är naturligtvis jätteglad, det känns som att komma hem igen, säger hon.

Lena Sundström har redan tidigare varit programledare för Kalla fakta. Nu är hon tillbaka i den undersökande journalistiken efter att ha varit tjänstledig från sin roll som samhällskommentator för TV4Nyheterna.
- Samhällsjournalistik är det jag brinner för och i dag finns det så många nya möjligheter att avslöja och berätta om missförhållanden i samhället. Jag hoppas att mitt personliga engagemang kan tillföra ett nytt tilltal i den undersökande journalistiken, säger Lena Sundström.

Lena Sundström nominerades 2010 till Stora Journalistpriset i klassen "Årets förnyare" för TV4-dokumentären Dom kallar oss rasister. Hon har också tilldelats Guldspaden och Publicistklubbens stora pris.

Viveka Hansson, programdirektör för nyheter och samhälle på TV4:
- Lena Sundström är en mycket kunnig journalist och en duktig programledare. Dessutom är hon en utmärkt drivkraft i vår ambition att utveckla programmet, hitta nya sätt att berätta och bygga programmet på flera plattformar.

Lena Sundström kommer även att leda livedebatten i TV4 News direkt efter Kalla fakta i TV4.
- Hon kommer att locka tittarna att följa med över till live-debatten. Lena är redan en stark röst i samhällsdebatten och kommer att skapa spännande samtal i Kalla fakta studio, säger Mia Lindqvist, programchef för Nyhetsbolaget, som producerar nyhets- och samhällsprogrammen för TV4 och TV4 News.

Kalla fakta flyttar i vår från onsdagar till söndagar, och säsongen utökas den här säsongen med två program till tio program. Programstart är den 10 mars klockan 19:30.

Så gjordes postcovid-enkäten

Kalla fakta-redaktionen har intervjuat vårdpersonal som drabbats av långvariga effekter av covid-19 efter att de smittats på arbetet. För att undersöka hur vanligt detta är har vi vänt oss till medlemmar på Vård- och Läkarförbundets lokala klubbar på de tio största sjukhusen i Sverige. 

Tipsa oss på Kalla fakta

Har du kännedom om problem och missförhållande? Som rör din arbetsplats, kommunen där du bor eller en myndighet?

Hör gärna av dig till oss om du vet saker som bör komma till allmänhetens kännedom.