Extern länk
Början på sidans innehåll

Sport

Klart: Goren anmäls för överfallet

Linköpings Lee Goren anmäls för påhoppet bakifrån på Luleås Robin Jacobsson. Domarna Mikael Sjökvist och Thomas Andersson har i efterhand anmält kanadensaren. Gorens straffades vid tillfället men fick inte matchstraff vilket upprört en del.
- Det har kommit en anmälan i efterhand idag (onsdag) som vi ska titta på. Sen kommer att vänta på ett yttrande från spelaren, säger disciplinnämndens ordförande Cecilia Hager till Tv4Sport.

Uppdaterad: Publicerad:

Linköpings Lee Goren kunde kontrollera känslorna och fick ett rarseriutbrott i förlustmatchen mot Luleå. Upprinnelsen till slagsmålet var att Luleås Robin Jacobsson gav sig på Linköpings Patrik Zackrisson. Goren klev då in i händelsen som en tredje spelare för att försvar sin lagkamrat. Goren började att veva och ville inte sluta trots att domarna försökte sära på spelarna. Goren straffades och fick då 2+10 minuter i utvisningsbåset.

Och nu har kanadensaren anmälts till Svenska Ishockeyförbundets disciplinnämnd i efterhand för slagsmålet.

-  Det har kommit en anmälan i efterhand i dag som vi ska titta på. Sen kommer att vänta på ett yttrande från spelaren och fredag morgon kommer vi att lämna ett besked, säger disciplinnämndens ordförande Cecilia Hager till TV4Sport.

Och fortsätter:

-  Det är domarna Mikael Sjökvist och Thomas Andersson som skickat in anmälan, säger hon.

Vad händer nu?

-  Vår ambition är att försöka lösa detta så fort som möjligt. Men i och med att han inte är avstängd får han spela i morgon (torsdag).