Klart: Goren anmäls för överfallet

Linköpings Lee Goren anmäls för påhoppet bakifrån på Luleås Robin Jacobsson. Domarna Mikael Sjökvist och Thomas Andersson har i efterhand anmält kanadensaren. Gorens straffades vid tillfället men fick inte matchstraff vilket upprört en del.
- Det har kommit en anmälan i efterhand idag (onsdag) som vi ska titta på. Sen kommer att vänta på ett yttrande från spelaren, säger disciplinnämndens ordförande Cecilia Hager till Tv4Sport.

Linköpings Lee Goren kunde kontrollera känslorna och fick ett rarseriutbrott i förlustmatchen mot Luleå. Upprinnelsen till slagsmålet var att Luleås Robin Jacobsson gav sig på Linköpings Patrik Zackrisson. Goren klev då in i händelsen som en tredje spelare för att försvar sin lagkamrat. Goren började att veva och ville inte sluta trots att domarna försökte sära på spelarna. Goren straffades och fick då 2+10 minuter i utvisningsbåset.

Och nu har kanadensaren anmälts till Svenska Ishockeyförbundets disciplinnämnd i efterhand för slagsmålet.

-  Det har kommit en anmälan i efterhand i dag som vi ska titta på. Sen kommer att vänta på ett yttrande från spelaren och fredag morgon kommer vi att lämna ett besked, säger disciplinnämndens ordförande Cecilia Hager till TV4Sport.

Och fortsätter:

-  Det är domarna Mikael Sjökvist och Thomas Andersson som skickat in anmälan, säger hon.

Vad händer nu?

-  Vår ambition är att försöka lösa detta så fort som möjligt. Men i och med att han inte är avstängd får han spela i morgon (torsdag).

Propulsion fråntas samtliga svenska segrar

Svensk Travsport meddelade idag beslutet efter att en utredning visat att stjärnhästen är nerv-snittad - vilket är förbjudet i Sverige. Stallet som äger hästen - Stall Zet - ska också betala tillbaka över 26 miljoner kronor i pris-pengar.

Vifta med armarna - bli utvisad

Domarna i hockeyallsvenskan har fått nya direktiv för hur de ska hantera missnöjda spelare och tränare.

Djurgården vann toppmötet

Djurgården besegrade Häcken med 2-0 på bortaplan i den allsvenska toppstriden.

Timrå körde över Södertälje

I Hockeyallsvenskan tog Timrå femte raka segern på onsdagskvällen när Södertälje besegrades på bortaplan. Och detta utan poängkungen Jonathan Dahlén.

Nya skidskyttemedaljer till Sverige

Den ryske skidskytten Jevgenij Ustjugov fälls för dopning och alla hans resultat mellan 2010 och 2014 stryks. Den fyraåriga retroaktiva domen innebär att Sverige tilldelas två nya mästerskapsmedaljer: OS-brons i stafett i Vancouver 2010 och VM-brons i stafett i Chanty-Mansijsk 2011.

Zlatan tvåmålsskytt mot Roma

Zlatan Ibrahimovic gjorde dubbla mål mot Roma. Men trots det blev det oavgjort efter en sen Roma-kvittering.

Mål av svenskar i Europa

Dejan Kulusevski frälste Juventus med mål hemma mot Verona. Alexander Isak gjorde sitt första mål för säsongen när Real Sociedad besegrade Huesca med 4-1.