Lomanov jr ska se till att det blir ryskt guld

Ryska Sergej Lomanov jr är son till Siriusprofilen Sergej Lomanov som spelade i klubben under 90-talet. Nu är det Lomanov jr tillbaka på svensk mark i det ryska landslaget. Han talar perfekt svenska och nu ska jr se till att VM-guldet hamnar i Ryssland

Ny seger, ny storpublik, ny skön kväll för bandylandslaget.Men efter 10—0 mot Norge är det enkla slut.

På torsdagen börjar VM på "riktigt" med match mot Ryssland på Heden i Göteborg.

Det har varit en behaglig resa för landslaget så här långt. Hotellet ligger precis vid arenan, matcherna spelas inomhus, det har varit välfyllt på läktarna — över 3 000 personer i mötet med Norge — och varje match har slutat med seger, även om inte spelet har stämt fullt ut.

Nu blir det annat.

Matchen på Heden blir mer spartansk, det är redan 5 100 biljetter sålda och det kommer bli trångt på de provisoriska läktarna.

- Vilken häftig grej. Det känns ju som fullsatt när det är tusen pers där, och nu kommer det över 5 000, säger Stefan Erixon.

Det märkliga är bara att förlorarna får möta Kazakstan i semifinal och vinnarna får möta Finland, som alltid höjer sig i möte med Sverige.

Upplagt för en match där ingen egentligen vill vinna?

"Lite prestige"

- Nej. När man väl står där på isen så vill man ju alltid vinna matchen. Det är ju lite prestige och så vill man ju ha med sig en bra känsla in i slutspelet. Men vi alla är ju medvetna om att det inte är där man vinner VM-guldet, det gör man i helgen. Men vi kommer kanske inte slå oss blodiga om vi ligger under med några mål i slutminuterna. Hoppas bara det blir bra väder så vi kan spela bra bandy, säger Erixon.

Ett problem med Göteborg och Heden är mycket riktigt vädret.

Det kommer att blåsa upp — frågan är bara hur allvarligt det blir och hur mycket det stör anläggningen.

- De ha satt upp extra vindskydd i ett av hörnen och ska ha ett möte tidigt i morgon bitti för att kunna preparera isen så bra som möjligt. Men väderprognoserna för kvällen är tydligen goda, så det ska inte vara några problem att få bra is, säger Lasse Wennerholm på bandyförbundet.

Mossberg klev av

Matchen mot Norge då?

Segern var stensäker, Patrik Nilsson gjorde fyra mål och det enda negativa var att Daniel Mossberg tvingades kliva av i den första halvleken efter en bentackling.

- Han fick en lårkaka, men det kändes inte så farligt. Jag hoppas att han kan vara med mot Ryssland. Det gäller även Per Hellmyrs, som haft ont i magen men sovit bra och kunnat äta. Det vore bra att ge dem lite speltid i morgon, säger förbundskaptenen Franco Bergman.

Niclas Green/TT

Så påverkade pandemin Italien: "Värsta tragedi vi upplevt"

Italien drabbades kanske hårdast av alla under coronapandemins inledning.
En pandemi som skakat om, men också haft en enande kraft.
- Ett land så kulturellt och historiskt delat som Italien enades plötsligt, säger Atalantasupportern Franz Barcella.

Efter covidfall - Andersson kallar in sex reserver

Efter två positiva fall av covid-19 i spelatruppen vidtar nu Sverige åtgärder. Förbundskapten Janne Andersson kallar in sex reservspelare som kommer att förbereda sig i en egen bubbla - redo att hoppa in om det behövs.

Anthony Elanga imponerade i U21-debuten

Anthony Elanga imponerade i U21-debuten, och gjorde mål.
Sedan byttes Manchester United-talangen ut.
- Jag tycker att det var en bra match, en bra halvlek från mig och mina grabbar, säger han till C More.

Sarah Sjöström trea i comebacken

Sarah Sjöström slutade trea i comebacken på 50 meter frisim i franska Canet. Therese Alshammar, gjorde även hon comeback, och slutade femma på samma distans.

Möt bollkonstnären från Färöarna

När finalspelet i handboll inleds finns all anledning att hålla ett extra öga på Elias Skipagötu. 18-åringen från Färöarna är en av världens allra största talanger.