Thörnblad och Kronberg i bobsatsning Stockholm

Före detta friidrottsstjärnorna Linus Thörnblad och Robert Kronberg gör som Ludmila Engquist — satsar på bob.

I februari ska de ingå i en fyrmannabob på SM i Lillehammer.

Tillsammans med den amerikanske fotbollsspelaren Noghor Jemide och skeletonåkaren Linus Ottosson ska ex-friidrottarna tävla i en fyrmannabob under SM.

Den före detta häcklöparen Kronberg gjorde sitt sista lopp i Finnkampen 2011 och berättar för TT att tanken på att testa på bob kom efter ett samtal med Linus Ottosson.

- Han frågade om jag skulle vara intresserad över att ingå i ett lag. Först var det nästan som ett skämt, tänkte jag. Men sedan lät jag det smälta in och sedan snackade jag med Linus Thörnblad och nämnde det för honom. Han tände också på idén, säger Kronberg till TT.

- Just nu är det mer en kul grej. Men vi har sagt att vi testar på SM och ser hur det känns och hur det går.

I en intervju med SVT sade Kronberg att han inte skulle säga nej till ett vinter-OS.

Till TT säger han:

- Jag kommer ju vara idrottsman i hjärtat hela livet och det är de stora tävlingarna som är roliga. Givetvis finns det som en dröm och vision om vi känner att vi har kapacitet. Men det känns ju väldigt långt i från just nu.

Den före detta häckstjärnan Ludmila Engquist valde att göra en satsning på bob efter sin friidrottskarriär. Engquist testades dock senare positivt för dopning.

Linus Lindahl/TT

Propulsion fråntas samtliga svenska segrar

Svensk Travsport meddelade idag beslutet efter att en utredning visat att stjärnhästen är nerv-snittad - vilket är förbjudet i Sverige. Stallet som äger hästen - Stall Zet - ska också betala tillbaka över 26 miljoner kronor i pris-pengar.

Vifta med armarna - bli utvisad

Domarna i hockeyallsvenskan har fått nya direktiv för hur de ska hantera missnöjda spelare och tränare.

Djurgården vann toppmötet

Djurgården besegrade Häcken med 2-0 på bortaplan i den allsvenska toppstriden.

Timrå körde över Södertälje

I Hockeyallsvenskan tog Timrå femte raka segern på onsdagskvällen när Södertälje besegrades på bortaplan. Och detta utan poängkungen Jonathan Dahlén.

Nya skidskyttemedaljer till Sverige

Den ryske skidskytten Jevgenij Ustjugov fälls för dopning och alla hans resultat mellan 2010 och 2014 stryks. Den fyraåriga retroaktiva domen innebär att Sverige tilldelas två nya mästerskapsmedaljer: OS-brons i stafett i Vancouver 2010 och VM-brons i stafett i Chanty-Mansijsk 2011.

Zlatan tvåmålsskytt mot Roma

Zlatan Ibrahimovic gjorde dubbla mål mot Roma. Men trots det blev det oavgjort efter en sen Roma-kvittering.

Mål av svenskar i Europa

Dejan Kulusevski frälste Juventus med mål hemma mot Verona. Alexander Isak gjorde sitt första mål för säsongen när Real Sociedad besegrade Huesca med 4-1.