Publikfest när Sverige vann

Andreas Bergwall var strålande, Patrik Nilsson och Daniel Andersson gjorde sina mål och Sverige vann mot Ryssland med 7—5. Men allra bäst var publiksiffran.
Drygt 5 800 personer tog sig till Heden i Göteborg för VM-bandy.I och med den svenska segern blir det semifinal mot Finland på lördag.

Segern kan dock ha blivit dyrköpt. Daniel Berlin tvingades kliva av i början av den andra halvleken efter ha krockat med en reklamskylt. De preliminära rapporterna visar att han tvingades sy några stygn.

Däremot var både Daniel Mossberg och Per Hellmyrs tillbaka från lårskada respektive magont.

Det gick inte att klaga på inramningen på Heden, det var mer än fullsatt på läktarna, isen var bra och av stormvarningen syntes intet.

Ett litet ryck i andra halvleken grundlade segern, även om ryssarna knappade in på slutet tack vare två snabba mål av Sergej Lomanov.

Den första halvleken var jämn, men svenskarna var duktiga på att utnyttja den raka ryska backlinjen och tack vare två riktigt fina djupledslyror från Jonas Edling och Per Hellmyrs kunde en helt frispelad Daniel Andersson göra två mål.

Patrik Nilsson gjorde också två mål i rätt lägen, vilket gjorde att svenskarna gick till pausvila med en ettmålsledning — mycket tack vare några riktigt bra räddningar av Andreas Bergwall.

Jonas Edling avgjorde definitivt med sitt 7—5-mål i slutminuten.

Fredagen är vilodag och landslaget har fått ledigt för att kunna umgås med sina familjer.

VM fortsätter med semifinalerna på lördag.

Niclas Green/TT

Propulsion fråntas samtliga svenska segrar

Svensk Travsport meddelade idag beslutet efter att en utredning visat att stjärnhästen är nerv-snittad - vilket är förbjudet i Sverige. Stallet som äger hästen - Stall Zet - ska också betala tillbaka över 26 miljoner kronor i pris-pengar.

Vifta med armarna - bli utvisad

Domarna i hockeyallsvenskan har fått nya direktiv för hur de ska hantera missnöjda spelare och tränare.

Djurgården vann toppmötet

Djurgården besegrade Häcken med 2-0 på bortaplan i den allsvenska toppstriden.

Timrå körde över Södertälje

I Hockeyallsvenskan tog Timrå femte raka segern på onsdagskvällen när Södertälje besegrades på bortaplan. Och detta utan poängkungen Jonathan Dahlén.

Nya skidskyttemedaljer till Sverige

Den ryske skidskytten Jevgenij Ustjugov fälls för dopning och alla hans resultat mellan 2010 och 2014 stryks. Den fyraåriga retroaktiva domen innebär att Sverige tilldelas två nya mästerskapsmedaljer: OS-brons i stafett i Vancouver 2010 och VM-brons i stafett i Chanty-Mansijsk 2011.

Zlatan tvåmålsskytt mot Roma

Zlatan Ibrahimovic gjorde dubbla mål mot Roma. Men trots det blev det oavgjort efter en sen Roma-kvittering.

Mål av svenskar i Europa

Dejan Kulusevski frälste Juventus med mål hemma mot Verona. Alexander Isak gjorde sitt första mål för säsongen när Real Sociedad besegrade Huesca med 4-1.