Bandyhot överklagas till RIN

Broberg-Söderhamns tränare Michael Bratt och lagkaptenen Magnus Fryklund stängdes av resten av bandysäsongen för att ha fört ett mordhot mot domaren Keijo Hyvärinen vidare på Twitter.

Nu väljer duon att överklaga till Riksidrottsnämnden (RIN).

- Vi vill få fram ett prejudikat för att andra förbund ska veta hur man ska hantera sånt här i framtiden. Vi vill inte hänga ut bandyförbundet eller de i disciplinnämnden utan vi vill att det ska tas fram någonting. Det går så himla fort på sociala medier och vi skriver 2013 — och disciplinnämndens dom grundar sig på en bedömning från 2008 och då var det fax, sms och e-post som gällde, säger Michael Bratt till TV4.

Broberg-Söderhamn beslutade i fredags att föreningen inte kommer att överklaga domen.

Propulsion fråntas samtliga svenska segrar

Svensk Travsport meddelade idag beslutet efter att en utredning visat att stjärnhästen är nerv-snittad - vilket är förbjudet i Sverige. Stallet som äger hästen - Stall Zet - ska också betala tillbaka över 26 miljoner kronor i pris-pengar.

Vifta med armarna - bli utvisad

Domarna i hockeyallsvenskan har fått nya direktiv för hur de ska hantera missnöjda spelare och tränare.

Djurgården vann toppmötet

Djurgården besegrade Häcken med 2-0 på bortaplan i den allsvenska toppstriden.

Timrå körde över Södertälje

I Hockeyallsvenskan tog Timrå femte raka segern på onsdagskvällen när Södertälje besegrades på bortaplan. Och detta utan poängkungen Jonathan Dahlén.

Nya skidskyttemedaljer till Sverige

Den ryske skidskytten Jevgenij Ustjugov fälls för dopning och alla hans resultat mellan 2010 och 2014 stryks. Den fyraåriga retroaktiva domen innebär att Sverige tilldelas två nya mästerskapsmedaljer: OS-brons i stafett i Vancouver 2010 och VM-brons i stafett i Chanty-Mansijsk 2011.

Zlatan tvåmålsskytt mot Roma

Zlatan Ibrahimovic gjorde dubbla mål mot Roma. Men trots det blev det oavgjort efter en sen Roma-kvittering.

Mål av svenskar i Europa

Dejan Kulusevski frälste Juventus med mål hemma mot Verona. Alexander Isak gjorde sitt första mål för säsongen när Real Sociedad besegrade Huesca med 4-1.