Från besvikelse till ny laddning

Besvikelsen var osedvanligt stor. Men redan dagen efter fristilsmilen i VM var Charlotte Kalla fokuserad på nästa uppgift i skid-VM, torsdagens stafett. Milloppet i fristil blev ingen svensk succé över huvud taget. Mest besviken var hon som var bäst. Kalla ville ju så mycket mer än sjundeplatsen på favoritdistansen.

- Man måste tillåta sig att vara besviken, inte bara trycka bort det och tänka stafett direkt, det måste få komma ut någonstans, säger Kalla dagen efter medaljmissen.

- Men man får inte vara det under för lång tid. Det tar ganska mycket på krafterna att vara besviken. En besvikelse blir ganska fysisk.

Det sedvanliga mobilsamtalet till personlige tränaren Magnus Ingesson, en pizza med lagkamraterna och en del tröstande sms fyllde Kallas eftermiddag efter fristilsmilen.

Väntad uppställning

Sveriges stafettlag består som väntat av, i tur och ordning, Ida Ingemarsdotter, Emma Wikén, Anna Haag och Charlotte Kalla. Damtränaren Rikard Grips huvudbry handlade om hur Wikén och Haag skulle användas. Säsongsraketen Wikén får ta den andra klassiska sträckan och Haag den första i fristil.

VM-debutanten Wikén var också besviken efter 19:e-platsen på 10 kilometer fritt. På torsdagen väntar kamp med de allra bästa klassiska åkarna.

- Jag hade hoppats att känslan skulle vara lite bättre i går, men man har bra och lite sämre dagar, säger 23-åringen från Åsarna.

- Jag tror inte loppet i går påverkar oss negativt inför stafetten. För min del var det jättebra att gå igenom den mixade (media-)zonen, för då får man ventilera och analysera loppet ganska direkt. Det kändes som om jag hade lagt undan min besvikelse redan när jag gick därifrån.

Brons och brons

Både i VM 2009 och 2011 blev det brons i VM för de svenska stafettdamerna. Charlotte Kalla och Anna Haag var med båda gångerna, Ida Ingermarsdotter i Oslo för två år sedan.

Norge är förstås superfavorit. Norskorna, med Marit Björgen och Therese Johaug i spetsen, har tagit fem av sex möjliga medaljer på distanssträckorna i VM hittills. I laget ingår även Heidi Weng och Kristin Störmer Steira.

Vifta med armarna - bli utvisad

Domarna i hockeyallsvenskan har fått nya direktiv för hur de ska hantera missnöjda spelare och tränare.

Djurgården vann toppmötet

Djurgården besegrade Häcken med 2-0 på bortaplan i den allsvenska toppstriden.

Timrå körde över Södertälje

I Hockeyallsvenskan tog Timrå femte raka segern på onsdagskvällen när Södertälje besegrades på bortaplan. Och detta utan poängkungen Jonathan Dahlén.

Nya skidskyttemedaljer till Sverige

Den ryske skidskytten Jevgenij Ustjugov fälls för dopning och alla hans resultat mellan 2010 och 2014 stryks. Den fyraåriga retroaktiva domen innebär att Sverige tilldelas två nya mästerskapsmedaljer: OS-brons i stafett i Vancouver 2010 och VM-brons i stafett i Chanty-Mansijsk 2011.

Zlatan tvåmålsskytt mot Roma

Zlatan Ibrahimovic gjorde dubbla mål mot Roma. Men trots det blev det oavgjort efter en sen Roma-kvittering.

Mål av svenskar i Europa

Dejan Kulusevski frälste Juventus med mål hemma mot Verona. Alexander Isak gjorde sitt första mål för säsongen när Real Sociedad besegrade Huesca med 4-1.