Från besvikelse till ny laddning

Besvikelsen var osedvanligt stor. Men redan dagen efter fristilsmilen i VM var Charlotte Kalla fokuserad på nästa uppgift i skid-VM, torsdagens stafett. Milloppet i fristil blev ingen svensk succé över huvud taget. Mest besviken var hon som var bäst. Kalla ville ju så mycket mer än sjundeplatsen på favoritdistansen.

- Man måste tillåta sig att vara besviken, inte bara trycka bort det och tänka stafett direkt, det måste få komma ut någonstans, säger Kalla dagen efter medaljmissen.

- Men man får inte vara det under för lång tid. Det tar ganska mycket på krafterna att vara besviken. En besvikelse blir ganska fysisk.

Det sedvanliga mobilsamtalet till personlige tränaren Magnus Ingesson, en pizza med lagkamraterna och en del tröstande sms fyllde Kallas eftermiddag efter fristilsmilen.

Väntad uppställning

Sveriges stafettlag består som väntat av, i tur och ordning, Ida Ingemarsdotter, Emma Wikén, Anna Haag och Charlotte Kalla. Damtränaren Rikard Grips huvudbry handlade om hur Wikén och Haag skulle användas. Säsongsraketen Wikén får ta den andra klassiska sträckan och Haag den första i fristil.

VM-debutanten Wikén var också besviken efter 19:e-platsen på 10 kilometer fritt. På torsdagen väntar kamp med de allra bästa klassiska åkarna.

- Jag hade hoppats att känslan skulle vara lite bättre i går, men man har bra och lite sämre dagar, säger 23-åringen från Åsarna.

- Jag tror inte loppet i går påverkar oss negativt inför stafetten. För min del var det jättebra att gå igenom den mixade (media-)zonen, för då får man ventilera och analysera loppet ganska direkt. Det kändes som om jag hade lagt undan min besvikelse redan när jag gick därifrån.

Brons och brons

Både i VM 2009 och 2011 blev det brons i VM för de svenska stafettdamerna. Charlotte Kalla och Anna Haag var med båda gångerna, Ida Ingermarsdotter i Oslo för två år sedan.

Norge är förstås superfavorit. Norskorna, med Marit Björgen och Therese Johaug i spetsen, har tagit fem av sex möjliga medaljer på distanssträckorna i VM hittills. I laget ingår även Heidi Weng och Kristin Störmer Steira.

Succé för systrarna Öberg

Det blev ny svensk succé i finska Kontiolax för de svenska damerna. Hanna Öberg vann torsdagens sprint och fick dessutom dela pallen med lillasyster Elvira.

Frölunda kollapsade totalt mot Växjö

Serieledande Frölunda är inne i en rejäl formsvacka. På tisdagen kom tredje raka förlusten och dessutom blev det storstryk borta mot Växjö.

Helsingborg degraderas - då avgår ordföranden

Helsingborgs IF har trillat ur allsvenskan.
I samband med det avgår ordförande Krister Azelius.
- Just nu ser jag ingenting annat än mörker, säger Azelius till Fotbollskanalen.

Grosjean tackar nya skyddet efter kraschen

Söndagens Formel 1-lopp i Bahrain inleddes med en otäck olycka där den franske föraren Romain Grosjeans bil klövs i två delar och fattade eld.

Friare Westlund redo för hett svenskt möte

Under lördagskvällen avgörs det som kallats "det största svenskmötet genom tiderna" i MMA. En skadefri Adam Westlund ställs mot Tobias Harila, vilket är huvudnumret på "Superior Challenge".

Villas-Boas: "Pensionera nummer 10"

Marseille-tränaren André Villas-Boas önskar att tröjnummer 10 pensioneras i hela fotbollsvärlden som en hyllning till avliden Diego Maradona.


Vifta med armarna - bli utvisad

Domarna i hockeyallsvenskan har fått nya direktiv för hur de ska hantera missnöjda spelare och tränare.