Vin till förrätten
7218 Dr L Riesling 2011 från Tyskland som kostar 79 kronor och får tre solar.
Rätten är sötsyrlig – bra då med ett vin till i samma stil. Halvtorrt vin med druvig och solmogen honungssötfruktighet i kombination med frisk limeig syra.
Vin till varmrätten
6435 Stoneleigh Pinot Noir Rosé, Marlborough, Nya Zeeland som kostar 99 kronor och får fyra solar
Till stark mat bör vi direkt undvika röda viner. Hettan i maten förstärker strävheten i vinet. Bättre då med en rosé. Syrligheten i vinet mildrar nämligen hettan i maten något. Fräscht vin med toner av hallon och vinbär med syrlig limeig- och grapeig avslutning.
Vin till desserten
7706 Asti Martini, Piemonte, Italien som kostar 69 kronor och får tre solar
Kan inte hålla mig – även om jag tipsat om denna typ av vin en massa gånger så måste det bli en gång till. Läskande lätt pärlande vin med ”Piggelin-toner” från Piemonte i Italien. Många minns detta vin som billigt studentbubbel. Men testa det som dessertvin – det är då det kommer till sin rätt.