Thomas Bodström

Thomas Bodström är en svensk advokat och före detta socialdemokratisk politiker samt tidigare justitieminister 2000–2006 och riksdagsledamot 2002-2010. Bodström är också deckarförfattare.

Thomas Bodström är en svensk advokat och före detta socialdemokratisk politiker samt tidigare justitieminister 2000–2006 och riksdagsledamot 2002-2010. Bodström är också deckarförfattare.

OS-laget från -94 ställs mot kändisar i Hockeymatchen i TV4

Är det möjligt för ett topptränat kändislag att vinna över vår tids största hockeylegendarer? Snart vet vi. Se bland andra Foppa möta Dregen i nya programmet Hockeymatchen, premiär 17 april i TV4.

Tre Kronors guldlag från OS 1994 med spelare som Foppa och Näslund ställs mot ett handplockat kändislag med bland andra Thomas BodströmDregen och Olle Sarri. Tittarna får i tre program följa kändislaget på väg mot den stora utmaningen: en direktsänd match den 27 april i Ericsson Globe.

– Att få se Foppa, Salo, Loob, Näslund och resten av OS-hjältarna på is igen känns fantastiskt. Jag hoppas att hårde Hardy kan få fason på kändislaget så att det blir en tuff och underhållande match i Globen, säger Fredrik Arefalk, programchef TV4-Gruppen.

Tittarna får i tre avsnitt följa ett handplockat kändislag som, anförda av Hardy Nilsson, tränar inför den stora utmaningen: att möta Sveriges OS-hjältar från 1994. Tre Kronors lag från -94 var de första att vinna ett OS-guld och coachas nu, precis som då, av Curt LundmarkPeter Forsberg, Tommy Salo, Håkan Loob, Jörgen Jönsson och Jonas Bergqvist är alla ambassadörer för VM 2013 - och med i OS-laget. Den 27 april gör de upp på Ericsson Globes is i en direktsänd match i TV4. 

OS-laget från 94

Peter Forsberg, Håkan Algotsson, Tomas Jonsson, Christian Due-Boije, Patrik Juhlin, Leif Rohlin, Magnus Svensson, Roger Hansson, Håkan Loob, Fredrik Stillman, Stefan Örnskog, Niklas Eriksson, Daniel Rydmark, Jonas Bergqvist, Kenny Jönsson, Jörgen Jönsson, Charles Berglund, Andreas Dackell, Mats Näslund, Patric Kjellberg, Michael Sundlöv, Roger Johansson, Tommy Salo. Coach: Curt Lundmark.


Kändislaget
Thomas Bodström (advokat och fd justitieminister), Pontus Kåmark (fotbollshjälte), Andreas Dregen (artist) Pelle Fosshaug (bandylegendar och expertkommentator), Mats Carlsson (Bygglovs-Matte), Mikkey Dee (trummis Motörhead), Pelle Lidell (fd idoljurymedlem), Linn Asplund (elithockeyspelande modell), Nassim al Fakir (programledare), Olle Sarri (skådespelare), Erik Grönwall (fd idolvinnare). Coach: Hardy Nilsson.


Hockeymatchen sänds i tre episoder med ett program i veckan och en avslutande direktsänd final med själva matchen. Den avgörande matchen sänds den 27 april 20:00 i TV4.

Hanne Kjöller: ”Tycker att man ska få vara emot abort”

Dagens nyhetspanel består av Hanne Kjöller, frilansjournalist och krönikör DN, Per Schlingmann, författare och Thomas Bodström, advokat. De diskuterar att KD ska utforma vad Ebba Busch har kallat ”en ny sorts feminism”. Med i gruppen som ska ta fram partiets nya jämställdhetsplan sitter Sarah Havnerås, som har bakgrund i abortkritiska organisationer. De pratar även om rättegången mot journalisten Henrik Evertsson och vrakexperten Linus Andersson, som gjort prisad dokumentär om Estonia. De pratar avslutningsvis om Märta Stenevi som kan bli nytt språkrör för Miljöpartiet.

Thomas Bodström om Löfvens julhandling: ”Även ministrar är människor”

Nyhetspanelen med Per Schlingmann, författare, Thomas Bodström, författare, advokat och tidigare justitieminister och Rossana Dinamarca, krönikör ETC blickar framåt mot nyhetsåret 2021. Bland annat pratar de om de politiska konsekvenser som statsminister Stefan Löfvens julhandling i Gallerian i Stockholm kan få.

Hanne Kjöllers uppmaning: Skärp er svenska folket!

- Tyvärr har tröttheten trumfat över förståndet. Det är ett misslyckande från oss alla. Solidariteten är för låg, säger Hanne Kjöller, frilansjournalist och krönikör på DN.
- Nu är vi i ett läge då alla ledigheter för sjukvårdsanställda möjligen ställs in, då är det inte läge att gå och handla, skärp er svenska folket!
Nyhetspanelen diskuterar även vaccinet som är på väg till Sverige och Donald Trumps sista strid i domstolen. Övriga i panelen: Thomas Bodström, advokat och Per Schlingmann, författare.

Thomas Bodström: ”Regeringen räddades av pandemin”

Det är fredag och denna vecka har det pendlat mellan mer och mindre glädjande nyheter. Allt ifrån att besöksförbudet hos äldre hävs till jakten på gängkriminella. Nyhetspanelen går igenom veckans hetaste händelser. Panelen i dag består av: Per Schlingmann, författare, Thomas Bodström, advokat och Hanne Kjöller, frilansjournalist och krönikör DN.

Bodström: "Därför missförstår vi svenskar Trump"

Per Schlingmann, Hanne Kjöller och Thomas Bodström diskuterar huruvida Donald Trump blir kvar i Vita huset fyra år till. Bodström menar att ett sådant tal som Trump höll inatt aldrig skulle gå hem i Sverige och aldrig heller skulle hållas av ett svenskt parti.

Läkare gav dödshjälp: ”Jag har gjort exakt så som patienten vill”

Svenska läkaren och professorn Staffan Bergström gav dödshjälp till en svårt ALS-sjuk person i tisdags. Han hade fått beviljat att åka till en dödsklinik i Schweiz men resan stoppades av corona. Nu riskerar han åtal för dödshjälp. Advokat Thomas Bodström: ”Ett oklart rättsläge”

Nyhetspanelen: ”Tror stenhårt på den svenska modellen”

Många har kritiserat Sveriges agerande under coronakrisen. Har vi agerat rätt eller fel? Har vi fortsatt förtroende för myndigheterna och vad tycker vi om att Almedalsveckan ställs in? Nyhetspanelen består idag av Hanne Kjöller, Per Schlingmann och Thomas Bodström.

Nyhetspanelen: Är RUT-avdraget här för att stanna?

Veckans nyhetspanel består av Hanne Kjöller, frilansjournalist och krönikör på DN,Thomas Bodström, advokat och fd justitieminister samt författaren Per Schlingmann. De diskuterar RUT-avdragets framtid, stökigheterna kring Big Brother och de nya uppgifterna kring Palmemordet.

Bodström: "Sverige kan inte hantera diktaturer"

25 år har gått sedan folkmordet i Rwanda, då 800.000 människor dödades med ofattbar grymhet under endast 100 dagar. Sedan dess har tusentals förövare dömts för massmorden - tre av dem har ställs inför rätta i Sverige. Thomas Bodström har haft en roll i två av fallen, och berättar om det i en ny bok, "När folkmordet kom till Sverige".

Kommunal drar in bidrag till S – ”Det är dags att skiljas”

Fackförbundet Kommunal meddelade på måndagen att man drar in sitt årliga bidrag till Socialdemokraterna. Det är 3 miljoner kronor som partiet går miste om från LO:s största förbund. Daniel Suhonen, chef för tankesmedjan Katalys, och Thomas Bodström, advokat och tidigare justitieminister, har olika åsikter om beslutet.

Kritik från alla håll mot Bodström som landshövding

Trycket ökar på regeringen att ta tillbaka utnämningen av Thomas Bodström som landshövding i Stockholm. Bodström satt tidigare i styrelsen för den skandalomsusade pensionsförvaltaren Allra, som utreds för misstankar om en omfattande penningtvätt. Kritikerna anser att det är fel att ge Bodström jobbet under pågående utredning.

Så bygger man en partiledare

Thomas Bodströms tips: här är de fyra viktigaste ingredienserna när ett parti ska hitta en ny ledare.

Thomas Bodström: ”Varje hockeyslagsmål är misshandel”

I dag kommer domen mot hockeyspelaren Jakob Lilja efter att han crosscheckade malmöspelaren Jens Olsson i nacken under en allsvensk match. Hör advokat Thomas Bodström om våldet i idrotten - och skillnaden med våldet i samhället.

Thomas Bodström: Sämst tajmade flygstrejken någonsin

Nyhetspanelen diskuterar flera brännheta ämnen idag. Vad betyder mordet på Jo Cox för Brexit-valet? Hur osmakligt utnyttjar Trump den fruktansvärda massakern i Orlando? Bedrev SAS-piloterna en lyxstrejk? Och så besvarar Hanne Kjöller, Thomas Bodström, och Jenny Bengtsson den största frågan av alla: hur går det för Sverige i matchen mot Italien.

Hasse Aro blir brottsturist

I krimkvarten tipsar Hasse Aro om en helt ny typ av semester - som han och Thomas Bodström testat tillsammans.