Extern länk
Början på sidans innehåll

Börje Salming

Hockeyspelare.

Hockeyspelare.

Senaste nytt: Salming och Lidström klara för kändislaget

2013-04-26 • Jonathan Nordinjonathan.nordin@tv4.se • Foto: Foto: Scanpix

På lördag är det dags för OS-laget från 1994 att möta det topptränade kändislaget. På fredagen blev det klart att kändislaget får ytterligare två förstärkningar: Börje Salming och Niklas Lidström.

Börje Salming om övergreppen: Rookiesarna kläddes av nakna och rakades

4 min 12 sek

Efter att den före detta NHL spelaren Kyle Beach chockat hockeyvärlden med att berätta om de sexuella övergrepp han utsattes för under sin tid i Chicago Blackhawks, klev den svenske hockeyexperten Erik Granqvist fram och berättade om de övergrepp han utsattes för i samband med en inkilningsritual som ung målvakt i Luleå. Nu får han stöd av flera hockeylegendarer som bekräftar en kultur av inkilningsritualer inom ishockeyn. En av dem är den största legenden av de alla, Börje Salming, som anser att den här kulturen måste stoppas.

Här kan kändisarna mingla igen: "Som kosläpp för människor"

1 min 39 sek

Kändistätt på röda mattan – igen. För första gången på ungefär två år kunde svenska kändiseliten börja mingla igen, och allt startade under onsdagskvällen med premiären för nya James Bond-rullen. Fredrik Reinfeldt, Börje Salming, Richard Olsson, Amanda Lind, Mark Levengood, Nassim Al Fakir och Lina Hedlund var några av dem som njöt av den nya friheten.

Valter Skarsgård om hårda träningen inför Salming-rollen: "En förvandling"

11 min

Skådespelaren Valter Skarsgård gör en av rollerna i nya serien Zebrarummet, som utspelar sig på internt. Han är också inblandad i den kommande filmen om Börje Salming. Den fysiska träningen inför att gestalta hockeylegendaren är intensiv. ”Han hade ju lagt av innan jag föddes, så min relation till Börje är mest på en personlig nivå. När jag såg att de största tidningarna i Toronto skrev om det här insåg jag att han är en legens för så himla många människor”, säger han.

Så träffades Börje och Pia Salming – kärleksfulla orden

18 min

Börje Salming gästar tillsammans med frun Pia Salming för att prata om året som gått. Hur har de hållit kärleken vid liv under pandemin? Och hur påverkades deras relation när Börje drabbads av covid-19? Paret berättar också hur de träffades och hur de håller kärleken vid liv.