Welcome to Sweden

Komediserie om amerikanen Bruce Evans som flyttar från New York till Stockholm med sin svenska flickvän Emma.

Komediserie om amerikanen Bruce Evans som flyttar från New York till Stockholm med sin svenska flickvän Emma.

Inspelningarna igång av TV4:s nya humorserie Welcome to Sweden

Vad händer när en amerikan träffar en svenska, blir förälskad och bestämmer sig för att följa med henne hem till Sverige? Det får vi veta i TV4:s nya humorserie och internationella storsatsning Welcome to Sweden, med bland andra Josephine Bornebusch, Lena Olin och Claes Månsson.

Humorserien Welcome to Sweden, skapad av komikern Greg Poehler, är en humoristisk betraktelse av Sverige. I den stjärnspäckade rollistan syns bland andra Greg Poehler som amerikanen Bruce, Josephine Bornebusch som flickvännen Emma och Lena Olin och Claes Månsson som hennes föräldrar. Serien är ett samarbete mellan TV4, Amy och Greg Poehler, FLX och Entertainment One.

Felix Herngren producerar Welcome to Sweden

- Det var lätt att falla för Greg Poehlers självupplevda berättelse om en amerikan som följer sitt hjärta till Sverige, säger Åsa Sjöberg, programdirektör på TV4.

- När Greg slog sig samman med Felix Herngren och Pontus Edgren på nystartade bolaget FLX tvekade vi aldrig på beställningen. Jag är övertygad om att TV4:s tittare kommer att fastna för berättelsen om Bruce och hans flickvän Emma och att de genom Bruce kommer att se Sverige med nya ögon.

Welcome to Sweden har en unik ton och stor potential som gör att serien kan nå längre än den svenska humorpubliken, tror Åsa.
- Därför är vi också väldigt glada över att samarbeta med nordamerikanska bolaget eOne som distribuerar serien internationellt.

Spelas in i Stockholm och New York

Eftersom Welcome to Sweden baseras på Greg Poehlers egna upplevelser av att flytta till Sverige med sin svenska flickvän kommer inspelningarna, som tog sin början 13 maj, att ske i både Stockholm och New York.

Greg gör skådespelardebut när han tar sig an huvudrollen som Bruce och dessutom får vi bland andra se Gregs syster - komikern och skådespelerskan - Amy Poehler i rollen som sig själv.

Greg Poehler: "Nytta av mina märkliga erferenheter"

Welcome to Sweden är Greg och Amys första samarbete i det nystartade produktionsbolaget Syskon. 
- Jag är överlycklig att få arbeta med alla som är involverade och över att skapa vad vi hoppas ska bli en unik, internationell serie. Men mest av allt är jag glad över att äntligen kunna börja dra nytta av alla mina märkliga erfarenheter av Sverige, säger Greg Poehler.

Amy Poehler: "Utmärkta svenska skådespelare"

Skådespelerskan Amy Poehler är känd bland annat från humorshowen Saturday night live, tv-serien Parks and recreation och filmer som Baby Mama och Blades of glory.
- Jag är så glad över att få jobba med min begåvade bror Greg och de utmärkta svenska skådespelare som har valt att vara med oss i detta projekt. Förhoppningsvis hjälper detta till att slutligen bestämma vem av oss som är våra föräldrars favorit, säger Amy Poehler.


Manus: Greg Poehler, Niclas Carlsson, Josephine Bornebusch och Peter Arrhenius
Regi: Calle Åstrand 
Producent: Benjamin Thuresson
Exekutiva producenter: Amy Poehler och Greg Poehler (Syskon), Fredrik Arefalk (TV4), Carrie Stein (Entertainment One) och Felix Herngren (FLX), med flera.
Pressansvarig TV4: David A Karlström

Stjärnspäckat i Welcome to Swedens andra säsong

I årets upplaga av den internationella komedisuccén Welcome to Sweden välkomnas ett antal internationella världsstjärnor till ett vintrigt Sverige. Bland andra dyker Neve Campbell, Jason Priestley, Jack Black och Paul Simon upp i nya gästroller, och så även Anja Pärson.

Vinnare DVD-tävling

Här presenteras vinnarna i Welcome to Swedens DVD-tävlingen. Finns ditt namn med på listan?

Klart med ny säsong av Welcome to Sweden

Här kommer ett glädjande besked till alla som gillar Greg Poehlers romantiska komediserie Welcome to Sweden, TV4 har nyligen beställt en ny säsong av serien vars premiär sågs av 1,7 miljoner tittare.

Nakenchock i bastun

För att ge Bruce ett riktigt svenskt välkomnande bjuder Emmas familj med honom till bastun. Men kombinationen jetlag, värme, sprit och en naken svärfar visar sig svår att hantera.

Welcome to Sweden komediserie om kulturkrockar

Greg Poehler spelar amerikanen Bruce som flyttar till Sverige för kärlekens skull, nämligen hans svenska flickvän Emma. Men han ser även flytten som en möjlighet att börja om och göra något meningsfullt av sitt liv. Han vill inte vara en framgångsrik revisor till bortskämda kändisar längre.

Det här är Emma i Welcome to Sweden

Emma Wiik, spelad av Josephine Bornebusch, är en intelligent, kärleksfull och fyndig tjej som flyttar hem för att börja jobba på bank efter flera år i USA. Hon vill överbevisa sin mamma att hon äntligen hittat sin själsfrände i Bruce och att förhållandet med honom ska hålla längre än de vanliga två veckorna.