Fredagar 20.00

Idol

Oslipade diamanter, hoppfulla entusiaster och tondöva drömmare – jakten på framtidens stjärnor är igång. Följ med på ett storslaget musikäventyr där drömmar går i uppfyllelse, från det första mötet med juryn till kvalomgångar och fredagsfinaler.

Tittarsuccé för Idols comeback i TV4

Måndagens Idol-comeback blev en riktig succé! Tittarna har saknat Idol och under måndagens premiär bänkade sig 1 205 000 svenskar framför TV4.

Totalt sågs gårdagens program, som alltså var premiären, av 1 205 000 tittare enligt TV4:s egna tittarsiffror.
Det innebär att programmet hade en rating på 13,5 procent i TV4:s huvudmålgrupp 12-59 år samt en tittartidsandel på 43,7 procent i samma målgrupp.

– Det är en drömstart både för Idol. Det är en premiär som på alla sätt överträffar våra förväntningar. Det var ett fantastiskt program och en fantastisk tittarsiffra, säger Fredrik Arefalk, programchef på TV4, till DagensMedia.se

Intresset för Idol har också varit stort på TV4.se samt TV4 Play.

Här kan du se premiäravsnittet

Idolpodden del 5: "Hur kunde ni?"

Idolpodden med Alex och Nikki gästas av journalisten och På spåret-vinnaren Parisa Amiri. Hon undrar hur Idoljuryn tänkte när de gav livbojen till Ella Hedström, jämför Nadja Holm med Beyoncé och analyserar killarna i tävlingen.

Idolpodden del 4: "Min fru har börjat spekulera..."

Idolvinnaren Tusse Chiza gästar Idolpodden med Alex och Nikki där han berättar namnet på sin nya låt, de pratar om kritiken mot Nova Luther och Caspar Camitz effekt på kvinnor runt 40-strecket.

Affe Hagström lämnar Idol

Deltagaren Affe Hagström har valt att lämna Idolsäsongen. Hör han berätta själv om varför.

Idolpodden del 3: "Låt Herman va!"

Gry Forssell gästar Idolpodden med Alex och Nikki denna vecka. Det pratas självkritik, Idoljuryns makt och om livbojen någonsin kommer att användas.