Fångarna på fortet

Fort Boyard utanför Frankrikes atlantkust är spelplats när programledarna Gunde Svan och Agneta Sjödin leder sina lag genom kluriga gåtor, klaustrofobiska celler och benhårda kamper om den åtråvärda äran att bli mästare på fortet.

Fort Boyard utanför Frankrikes atlantkust är spelplats när programledarna Gunde Svan och Agneta Sjödin leder sina lag genom kluriga gåtor, klaustrofobiska celler och benhårda kamper om den åtråvärda äran att bli mästare på fortet.

Börje Ahlstedt:"Det roligaste jag gjort på 50 år"

Börje Ahlstedt tar över efter Fader Fouras, Dan Bäckman, Bebé Fouras, Kurt Olsson och Stellan Silvertass som gåtställaren i tornet.

- Det är nog det roligaste jag gjort på 50 år, säger Börje Ahlstedt om rollen som Pápá Fouras.

Han berättar att han behåller sin maktposition uppe i tornen och inte har gett sig på att testa någon utav cellerna.

- Jag tycker att jag aldrig varit så bra som jag är här. Jag hade total frihet, säger han.

I den franska versionen har Gåtmannen alltid spelats av Fader Fouras, men i den svenska versionen har denna person bytts ut flera gånger:

 "Oraklet i tornet" spelades av Martin Myrberg i säsong 1.
 "Fader Fouras" spelades av Stig Ossian Ericson i säsong 2-9.
 Dan Bäckman spelades av Felix Herngren i säsong 10-11.
 Bebé Fouras spelades av Rolf Skoglund i säsong 12.
 Kurt Olsson spelades av Lasse Brandeby i säsong 13.
 Stellan Silvertass spelades av Peter Magnusson i säsong 14.

Fångarna på fortet firar 30 år - så sker firandet i TV4

Fångarna på fortet är TV4:s mest sedda underhållningsprogram som varit med från starten 1990. I mitten av 90-talet snittade programmet 2,5 miljon tittare - varje fredag!
I veckan firas jubilaren i TV4:s kanaler.

Kalle Moraeus trotsar sin rädsla!

"Jag vill inte vara med om att vara instängd under vatten" sa Moraeus innan han klev ner i den läbbiga undervattenscellen.

Fångarna på fortet fyller 30 år – här är säsongens deltagare

Det är dags för Agneta och Gunde att återigen återvända till Fort Boyard, tillsammans med Madame Fouras och alla tävlingslystna deltagare. Dessutom bjuds det på ett nostalgiskt jubileumsavsnitt för att fira att Fångarna på fortet fyller 30 år. Bland de tävlande finns Lotta Engberg, Keyyo, Börje Salming, Ben Mitkus och Thomas Ravelli. Fångarna på fortets nya säsong har premiär fredag den 14 augusti klockan 20.00 på TV4 och TV4 Play.