Fångarna på fortet

Fort Boyard utanför Frankrikes atlantkust är spelplats när programledarna Gunde Svan och Agneta Sjödin leder sina lag genom kluriga gåtor, klaustrofobiska celler och benhårda kamper om den åtråvärda äran att bli mästare på fortet.

Fort Boyard utanför Frankrikes atlantkust är spelplats när programledarna Gunde Svan och Agneta Sjödin leder sina lag genom kluriga gåtor, klaustrofobiska celler och benhårda kamper om den åtråvärda äran att bli mästare på fortet.

Tuff landskamp på fortet

Denna vecka blir det landskamp mellan Norge och Sverige på Fort Boyard.

Fredagen den 6 september möts lag Norge och lag Sverige i en landskamp på fortet.

Lag Norge består av idrottsstjärnorna Liv Grete Poirée, Finn Jagge och Andrine Flemmen.

Liv Grete Poirée är en föredetta skidskyttsstjärna med många VM-guld i bagaget. 2003/2004 vann hon den totala världscupen i skidskytte. Hon deltog under sin karriär i tre olympiska spel och tog tre medaljer, två silver och ett brons. I Vm har det gått ännu bättre för henne. Totalt har hon 11 VM-medaljer, 7 guld, 2 silver och 2 brons.

Finn Jagge är en föredetta alpin skådåkare. Han vann totalt sju slalomtävlingar i världscupen och höjdpunkten på hans karriär var ett guld i slalom under OS 1992 i Albertville.

Andrine Flemmen är även hon en föredetta alpin skidåkare som hade storslalom som sin specialitet. Hon har bland annat vunnit VM-silver i storslalom 1999 och tagit tre världscupsegrar, samtliga i samma gren. Hennes bästa säsong i alpina världscupen var säsongen 1998-1999 då hon slutade på nionde plats i den totala världscupen och slutade på tredje plats i storslalom-cupen.

De möter lag Sverige som består av Magdalena Forsberg, Lars Frölander och Malin Ewerlöf Krepp.

Magdalena Forsberg är föredetta skidskytt och längdskisåkare. Sex år i rad vann hon världscupen i skidskytte mellan åren 1997 och 2002. Hon har vunnit 6 VM-guld, 1 VM-silver, 6 VM-brons och 2 OS-brons. Hon tilldelades Jerringspriset både 1997, 1998, 2000 och 2001, vilket är gällande rekord bland svenska idrottsutövare.

Lars Frölander är en svensk simmare och OS-medaljör. Hans internationella genombrott kom när han var med om att ta silver på 4x200 frisim vid Sommar-OS i Barcelona. Höjdpunkten i hans karriär var år 2000 när han både slog världsrekord på 100 meter fjärilssim i kortbana och tog OS-guld i samma gren.

Malin Ewerlöf Krepp är en svensk löpare som under 1990-talet tillhörde Europaeliten på medeldistans och även hade framgångar i terränglöpning och maraton. 1998 tog hon silver vid friidrotts-EM i Budapest och hon har innehaft ett antal svenska löparrekord. Under sin karriär tog hon dessutom sammanlagt 24 SM-guld.

Nu återstår det att se vilket lag som är i bäst form för dagen och vilka som bäst klarar av utmaningarna på fortet.

Fångarna på fortets inspelningar 2021 inställda

Våren 2020 meddelade TV4 att inspelningarna av Fångarna på fortet ställdes in på grund av den rådande pandemin.
Inför sommaren 2021 kommer återigen ett nytt bakslag. Även inspelningarna för årets program ställs in.
- Det är ett ytterst tråkigt beslut men det ligger utanför vår kontroll, säger programledare Agneta Sjödin.

Kalle Moraeus trotsar sin rädsla!

"Jag vill inte vara med om att vara instängd under vatten" sa Moraeus innan han klev ner i den läbbiga undervattenscellen.

Fångarna på fortet fyller 30 år – här är säsongens deltagare

Det är dags för Agneta och Gunde att återigen återvända till Fort Boyard, tillsammans med Madame Fouras och alla tävlingslystna deltagare. Dessutom bjuds det på ett nostalgiskt jubileumsavsnitt för att fira att Fångarna på fortet fyller 30 år. Bland de tävlande finns Lotta Engberg, Keyyo, Börje Salming, Ben Mitkus och Thomas Ravelli. Fångarna på fortets nya säsong har premiär fredag den 14 augusti klockan 20.00 på TV4 och TV4 Play.