Fredagar 20.00

Idol

Oslipade diamanter, hoppfulla entusiaster och tondöva drömmare – jakten på framtidens stjärnor är igång. Följ med på ett storslaget musikäventyr där drömmar går i uppfyllelse, från det första mötet med juryn till kvalomgångar och fredagsfinaler.

Toppsiffror för årets Idol

Att Idol var efterlängtat är tydligt. Sedan premiärprogrammet för två veckor sedan har programmet haft höga tittarsiffror varje kväll.
- Idol är ett starkt program och på sätt och vis en institution, säger TV4:s programchef Fredrik Arefalk.

TV4:s succéprogram fortsätter att leverera, både i TV och på webben. De sex första avsnitten har setts av i snitt 1 058 000 tv-tittare, vilket kan jämföras med cirka 920 000 tittare 2011, då programmet sändes senast. Och på webben är antalet startade strömmar rekordhöga. Antalet strömstarter på premiärprogrammen ökade samtidigt som Idol växer ut på nya plattformar som till exempel på Youtube, där Idol på bara två veckor har lockat en halv miljon strömstarter.
- Vi är väldigt nöjda. Jag kan bara konstatera att siffrorna visar att det var som vi trodde – att ”Idol” är ett efterlängtat program. Ryktet om talangjaktens död är kraftigt överdrivet. Idol är ett starkt program och på sätt och vis en institution. säger Fredrik Arefalk, programchef på TV4, till Dagens Media.

Hittills har Idoltåget besökt Sundsvall, Malmö, Linköping och Stockholm. Ikväll drar auditionturnén vidare till Göteborg. Vi ses i TV4 och här på tv4.se ikväll kl 20:00!

Se senaste avsnittet ovan:

Idol del 24

Denna kusliga allhelgonaafton är ni där hemma som valt ut vilka låtar idolerna ska framföra. Vissa deltagare tvingas lämna sin comfort zone medan andra fått några av sina personliga favoriter. Kvällen till ära tar även Petra Marklund plats på scen.

Se alla framträdanden från sjätte fredagsfinalen här

Ikväll är det dags för den efterlängtade "Folkets val"-kvällen i Idol där tittarna har fått bestämma vad Idolerna ska sjunga. Här har vi samlat allt du behöver veta inför kvällen och hur du röstar på din favorit!

Idol 2020 - Bagges förfest del 5

Vad vore en fredagsfinal i Idol utan förfest tillsammans med vår älskade jurymedlem Anders Bagge? Följ med när Anders peppar igång kvällen i sin loge, det bjuds på såväl roliga upptåg som spännande gäster.

Idolpodden del 5: "Hur kunde ni?"

Idolpodden med Alex och Nikki gästas av journalisten och På spåret-vinnaren Parisa Amiri. Hon undrar hur Idoljuryn tänkte när de gav livbojen till Ella Hedström, jämför Nadja Holm med Beyoncé och analyserar killarna i tävlingen.

Idolpodden del 4: "Min fru har börjat spekulera..."

Idolvinnaren Tusse Chiza gästar Idolpodden med Alex och Nikki där han berättar namnet på sin nya låt, de pratar om kritiken mot Nova Luther och Caspar Camitz effekt på kvinnor runt 40-strecket.