Körslaget - med Lottodragningen

Här är körledarna i Körslaget 2013

Den 7 september drar den sjunde säsongen av Körslaget igång. Gry Forssell är fortfarande programledare, men körledarna är nya. Lär känna dem lite bättre här.

Körledare i årets Körslaget är Dogge Doggelito, Anna Book, Wille Craaford, Sonja Aldén, Andreas Weise, Elisa Lindström och Rickard Söderberg.

Dogge Doggelito är artist och multikonstnären som kommer från Botkyrka utanför Stockholm. Han firar i år 30 år som artist och är mest känd som medlem och frontfigur i gruppen The Latin Kings. Han har även bedrivit diverse andra musikprojekt och hans texter handlar ofta om samhällsproblem ur vardagslivsperspektiv, som till exempel rasism och arbetslöshet. Under mitten av 1990-talet var han en av förgrundsfigurerna i Europarådets antirasismkampanj "Alla olika, alla lika". Dogge Doggelito har dessutom varit med i Melodifestivalen, en långfilm och ett antal tv-program.
Team Dogge representerar Botkyrka.

Här kan du följa team Dogge

Team Dogge åkte ut i Körslaget - del 3.

Anna Book är schlagerdrottningen och bloggerskan från Munkfors. Hon upptäcktes 1985 när hon deltog i SVT:s familjeserie Solstollarna. Stora genombrottet kom året därpå när hon deltog i Melodifestivalen med låten ABC. Förutom sångkarriären så har hon också arbetat mycket med dubbning av tecknade filmer och datorspel. 2006 var hon med i tv-programmet Let's dance där hon till slut hamnade på en andraplats.
Team Book representerar Munkfors.

Här kan du följa team Anna Book

Wille Crafoord är en mångfaldigt grammisbelönad kompositör, trubadur och hiphopare från Bromma i Stockholm. 1980 fick han sitt genombrott med gruppen Just D tillsammans med Peder Ernerot och Gustave Lund. Tillsammans fick de ett antal guldskivor, grammisar och en rockbjörn 1996. Efter Just D har han även gett ut ett antal soloalbum. Wille Crafoord har även fått priser som Ulf Peder Olrog-priset, Karamelodiktstipendiet och tog med Snapsviselandslaget hem VM-guldet i Helsingfors 2010.
Team Wille representerar Mariefred.

Här kan du följa team Wille på lagets facebooksida

Team Wille åkte ut i Körslaget - del 4.

Sonja Aldén är sångerska och låtskrivare och föddes i St Albans i Storbritannien. 2004 vann hon den riksomfattande musiktävlingen Schlagerstjärnan. Sedan dess har hon kunnat ses flitigt i tv, till en början som körsångare åt Shirley Clamp. 2006 tävlade hon som soloartist i Melodifestivalen och hon har även skrivit många låtar till tävlingen som bland annat The Poodles Night of passion och Shirley Clamps Att älska dig. Hon har också turnerat tillsammans med Sanna Nielsen och Shirley Clamp och vunnit en rockbjörn som Årets svenska kvinnliga artist.
Team Sonja representerar Huddinge.

Här kan du följa team Sonja på lagets facebooksida

Team Sonja åkte ut i Körslaget - del 2.

Andreas Weise, sångare och låtskrivare, blev känd för svenska folket när han deltog i TV4:s Idol 2010 där han slutade på femte plats. Året därpå var han med i tv-programmet Let's dance. Där dansade han sig till en åttondeplats. Under 2011 skrev Andreas Weise skivkontrakt med Sony Music Entertainment och albumet gick första veckan in på plats nummer 2 på svenska albumlistan.
Team Weise representerar Skanör Falsterbo.

Här kan du följa team Weise på lagets facebooksida

Dansbands- och countrysångerskan Elisa Lindström är mest känd från dansbandet Elisa's. 2005 ställde hon upp i Lilla Melodifestivalen med gruppen Lali och slutade på sjätte plats. Både 2011 och 2012 tilldelades hon Guldklaven i kategorin Årets Sångerska. Hon har även fått Sveriges radios specialpris för ungt uppstickarband 2011.
Team Elisa representerar Töreboda.

Här kan du följa team Elisa på lagets facebooksida

Rickard Söderberg är en av Sveriges mest framgångsrika operasångare i dag. Han är framför allt känd som tolkare av barockmusik, Mozart och Wagner, i roller som Idomeneo, don Ottavio, Lurcanio, Oronte och Loge. Han har också givit ut två album: The Perfect Man och Castrato Arias - Uncut Edition. På senare år har han börjat sjunga allt mer musikal. 2006 år fick han svenska Wagnerstipendiet, 2007 år fick han Drottningholmsteaterns Vänners stipendium och 2011 Malmö Operas Vänners stipendium.
Team Rickard representerar Halmstad.

Här kan du följa team Rickard på lagets facebooksida

Körslaget julspecial

I Körslaget julspecial står julsång i fokus när Gry Forssell bjuder in alla körer från höstens säsong för att sprida julstämning.

Här är finallåtarna i Körslaget 2012

Team Putte och Team Hoffsten drabbar samman i finalen av Körslaget 2012 - och du röstar fram vinnaren. Här hittar du alla kvällens låtar och telefonnummer.

Team Bagge fick lämna körslaget

Efter säsongens fjärde del av Körslaget var det Team Bagge som tvingades åka hem. Det var i kvartsfinalen som de lämnade med låtarna Poison och Twistin' the night away. - Jag kände på mig det, sa Anders Bagge efter beskedet. Jag är lite rörd just nu.

Team Rolinski fick lämna Körslaget

Efter säsongens tredje del av Körslaget var det Team Rolinski som tvingades åka hem.
Deras version av Chariots of fire räckte inte hela vägen.
- Det är 20 nya vänner man fått och man hade ju hoppats vara med på den här resan lite till, sa Martin Rolinski efter beskedet.

Putte Nelsson - en pianist och låtskrivare

Putte Nelsson är för många känd som en av pianisterna i SVT:s program Så ska det låta. Putte Nelsson har även skrivit låtar åt flera artister och har en stor kör.