Sveriges mästerkock

Svenska amatörkockar tävlar med sina kulinariska kunskaper inför en jury. Men ingen sitter säkert, det gäller att hela tiden prestera på topp för att få vara kvar i tävlingen.

Tina Nordström, Markus Aujalay och Leif Mannerström är jury i Sveriges yngsta mästerkock

Sveriges yngsta mästerkock får en superjury. Tina Nordström, Markus Aujalay och Leif Mannerström bildar trion som ska coacha barn som älskar matlagning i en tävling där Sveriges yngsta mästerkock ska koras.

I höst börjar inspelningarna av Sveriges yngsta mästerkock. Nu kan alla små kockar också ta chansen att bevisa att åldern inte behöver spela någon roll för vem som kan vara en hejare på matlagning.

De ska coacha de unga mästerkockarna

I köket kommer barnen att mötas av en jury bestående av kockarna Tina Nordström, Markus Aujalay och Leif Mannerström. Tillsammans coachar juryn de tävlande genom utmaningar som infattar allt från avancerade maträtter, desserter, hemliga lådor och lagtävlingar.

- Det känns fantastiskt roligt att kunna presentera den här kunniga och välkända juryn, framför allt för alla barn som ska vara med och tävla. Vi har sett ett stort intresse för Sveriges mästerkock från hela familjen och med den här juryn vid rodret har vi alla förutsättningar att göra ett spännande program för tittare i alla åldrar, säger Matilda Snöwall, genrechef för reality- och livsstilsprogram TV4.

Trogna Mästerkocken-tittare kommer känna igen sig eftersom de unga deltagarna kämpar i samma kök som de vuxna amatörkockarna.

Stora internationella framgångar

Sveriges yngsta mästerkock är baserat på formatet Junior Masterchef som har haft stora tittarframgångar internationellt. Programmet har bland annat producerats i Australien, Danmark, Storbritannien, Nederländerna, Grekland och Filippinerna.

Sveriges yngsta mästerkock spelas in under hösten 2013 och visas i TV4 under 2014. Programmet sänds i åtta avsnitt.

Alla barn mellan åtta till tolv år är välkomna att söka. Sista ansökningsdagen är 13 september. Mer information om hur man anmäler sig finns på www.tv4.se.

Paul Kühlhorns bästa friteringstips

Tidigare Sveriges mästerkock-deltagaren Paul Kühlhorn kommer tillbaka för att ge deltagarna lite tips för hur de ska tänka när de friterar i Decenniets mästerkock.

Spännande mystery boxes genom åren

I tio år har deltagarna i Sveriges mästerkock fått så kallade mystery boxes. Vilket är lådor med ingredienser eller annat som deltagarna sen ska skapa fantastiska rätter av eller med hjälp av.

Trailer för Decenniets mästerkock

Sveriges mästerkock fyller tio år och det firas med Decenniets mästerkock. Blod, svett och tårar väntar när åtta tidigare mästerkocksvinnare återvänder för att än en gång skramla med kastrullerna och göra upp om vem som är den bästa av de bästa. Premiär 21 september!

Tom Sjöstedt – ny jurymedlem i Sveriges mästerkock 2021

Våren 2021 sänds den elfte säsongen av tittarfavoriten Sveriges mästerkock, och då för första gången utan Leif Mannerström i juryn. Mischa Billing och Markus Aujalay får istället sällskap av prisbelönta Tom Sjöstedt i mästerkocksjuryn.

Decenniets mästerkock – Vem är bäst av de bästa?

Det har gått 10 år sedan succéformatet Sveriges mästerkock startade på TV4 och som grädde på moset kommer nu Decenniets mästerkock. Åtta mästerkocksvinnare återvänder för att ännu en gång skramla med kastrullerna och göra upp om vem som är bäst av de bästa! Juryn med Markus Aujalay, Mischa Billing och Leif Mannerström samlas en sista gång för att utse vinnaren. Premiär 21 september på TV4.

Här är topp 12 i Sveriges mästerkock 2020

Efter en händelserik audition och ett dramatiskt slutkval i Gävle har juryn äntligen utsett de tolv finalister som kommer att förgylla onsdagarna i tv-rutan under våren.