Extern länk
Början på sidans innehåll

Halvvägs till himlen

Halvvägs till himlen

Svensk komediserie om den unge, idealistiske prästen Albin Olsson (Johan Glans) som är kyrkoherde i en liten trångsynt församling i Skåne. Han drömmer ständigt om att reformera kyrkan, men det är inte så lätt att förändra saker i Östra Nöbberup.Svensk komediserie om den unge, idealistiske prästen Albin Olsson (...

Halvvägs till himlen. Anders Jansson som Jan, Johan Glans som Albin och Jenny Skavlan som Fanny.
Foto: David Einar/TV4

Om TV4:s nya humorserie Halvvägs till himlen

Missa inte TV4:s nya komediserie Halvvägs till himlen, med bland andra Johan Glans, Anders Jansson och Jenny Skavlan.

Uppdaterad: Publicerad:

Den unge och idealistiske prästen Albin Olsson (Johan Glans) återvänder hem från Afrika för att bli kyrkoherde i en liten trångsynt församling i Skåne. Han drömmer om att reformera kyrkan och göra den viktig för vanliga människor på nytt. Men det är inte så lätt att förändra saker i Östra Nöbberup.

Albin får kämpa med motsträviga medarbetare och misstänksamma församlingsmedlemmar, samtidigt som han har krav på sig från kyrkorådets ordförande Bengt-Åke (Michael Segerström) att förbättra kyrkans ständigt vikande antal besökare. Till sin hjälp har han den bokstavstrogne komministern Jan (Anders Jansson), som gör allt för att hindra Albins försök att modernisera kyrkan. Diakonen Fanny (Jenny Skavlan) blir däremot en oväntad allierad i kampen för en öppnare och liberalare syn på verksamheten.

Albin har även sina personliga problem att brottas med. Han har just genomgått en svår skilsmässa och även om han inte vill erkänna det så har den fått honom rejält ur balans. Albin predikar ständigt om hur man ska leva som en god kristen, men trots alla goda intentioner lyckas han sällan leva upp till sina egna ideal. Han måste ständigt konfrontera sina egna tillkortakommanden och inse att han trots allt bara är en människa. Albin vill gärna frälsa världen, men frågan är om han inte borde frälsa sig själv först.

Halvvägs till himlen är en svensk komediserie från 2013 i åtta avsnitt. Det här är den första säsongen.