Fångarna på fortet

Fort Boyard utanför Frankrikes atlantkust är spelplats när programledarna Gunde Svan och Agneta Sjödin leder sina lag genom kluriga gåtor, klaustrofobiska celler och benhårda kamper om den åtråvärda äran att bli mästare på fortet.

Lag Anders Bagge möter lag Patrik Ekwall på fortet

I episod fyra av Fångarna på fortet gör lag Anders Bagge upp med lag Patrick Ekwall för att se vilka som klarar av utmaningarna bäst.

Anders Bagge får hjälp av Robert Wåtz och Josefin Crafoord i sitt lag.

Anders Bagge är kompositör, sångtextförfattare, musiker, musikproducent och känd som en av jurymedlemmarna i Idol. Han har bland annat skrivit och producerat låtar åt Madonna, Janet Jackson, Santana, J.Lo, Nick Lachey, Jessica Simpson, Céline Dion och Enrique Iglesias.

Robert Wåts är precis som Anders Bagge musikproducent, discjockey och är medlem i gruppen Rob'n'Raz. Han har har arbetet med Titiyo, Leila K, D-Flex, Dr Alban, papa Dee och många andra stjärnor sedan hans musikkarriär startade.

Josefin Crafoord är en känd programledare som inledde sin karriär på ZTV i början av 1990-talet. Hon har bland annat varit prograledare för Silikon och Paradise Hotel och har även lett radioprogrammet VAKNA! med The Voice.

Patrick Ekwalls lagkamrater på fortet är Rickard Sjöberg och Sandra Dahlberg.

Patrick Ekwall är en känd sportjournalist på TV4. Han är numera krönikör och skriver en blogg på fotbollskanalen.se. Han är dessutom programledare för Fotbollskanalen Europa och Ekwall vs Lundh.

Rickard Sjöberg är även han en känd TV4-profil. Sedan 2005 har han varit programledare för Postkodmiljonären. Han har också varit hallåa och programledare för När & fjärran och Alla mot en.

Sandra Dahlberg är kollega till Rickard Sjöberg i programmet Postkodmiljonären där hon åker runt om i Sverige och delar ut vinster. I grunden är hon sångerska och slog igenom i dokusåpan Fame factory. Hon har också deltagit i Melodifestivalen två gånger.

Missa inte när de båda lagen drabbar samman i Fångarna på fortet klockan 20:00 den 13 september!

Fångarna på fortet firar 30 år - så sker firandet i TV4

Fångarna på fortet är TV4:s mest sedda underhållningsprogram som varit med från starten 1990. I mitten av 90-talet snittade programmet 2,5 miljon tittare - varje fredag!
I veckan firas jubilaren i TV4:s kanaler.

Kalle Moraeus trotsar sin rädsla!

"Jag vill inte vara med om att vara instängd under vatten" sa Moraeus innan han klev ner i den läbbiga undervattenscellen.

Fångarna på fortet fyller 30 år – här är säsongens deltagare

Det är dags för Agneta och Gunde att återigen återvända till Fort Boyard, tillsammans med Madame Fouras och alla tävlingslystna deltagare. Dessutom bjuds det på ett nostalgiskt jubileumsavsnitt för att fira att Fångarna på fortet fyller 30 år. Bland de tävlande finns Lotta Engberg, Keyyo, Börje Salming, Ben Mitkus och Thomas Ravelli. Fångarna på fortets nya säsong har premiär fredag den 14 augusti klockan 20.00 på TV4 och TV4 Play.