Fredagar 20.00

Idol

Oslipade diamanter, hoppfulla entusiaster och tondöva drömmare – jakten på framtidens stjärnor är igång. Följ med på ett storslaget musikäventyr där drömmar går i uppfyllelse, från det första mötet med juryn till kvalomgångar och fredagsfinaler.

Idoltävling: Vinn finalbiljetter till Idol 2013

Nu har du chansen att vinna två biljetter till den stora finalen av Idol samt ett exklusivt Idol-kit.

Vill du se finalen av Idol på första parkett tillsammans med en vän? Då är det dags att börja knåpa ihop en motivering på max 50 ord om varför just du ska få vinna finalbiljetter och ett exklusivt Idol-kit. 

Du skriver din motivering under inlägget: Vinn finalbiljetter på Idols Facebook-sida eller på Idols Instagram TV4Idol.

Psst...Gilla och dela tävlingen så även alla dina Facebook-vänner ser och har chans att vara med och tävla. 

Tävlingsregler:

Du måste vara minst 18 år för att delta i tävlingen. Tävlingen pågår till och med söndagen 1 december 2013 och vinnaren presenteras på Idols Facebook-sida. Priset kan inte bytas mot annan vara eller kontanter. Eventuella kostnader - så som rese-och boendekostnader i samband med programmet som kan tillkomma, står den tävlande för själv.

Anställda inom TV4-Gruppen, deras kunder, samarbetspartners deras närmast anhöriga och familjemedlemmar kan inte delta i tävlingen.

Så här röstar du på din favorit ikväll!

Ikväll är det dags för den efterlängtade "Folkets val"-kvällen i Idol där tittarna har fått bestämma vad Idolerna ska sjunga. Här har vi samlat allt du behöver veta inför kvällen och hur du röstar på din favorit!

Idolpodden del 5: "Hur kunde ni?"

Idolpodden med Alex och Nikki gästas av journalisten och På spåret-vinnaren Parisa Amiri. Hon undrar hur Idoljuryn tänkte när de gav livbojen till Ella Hedström, jämför Nadja Holm med Beyoncé och analyserar killarna i tävlingen.

Idolpodden del 4: "Min fru har börjat spekulera..."

Idolvinnaren Tusse Chiza gästar Idolpodden med Alex och Nikki där han berättar namnet på sin nya låt, de pratar om kritiken mot Nova Luther och Caspar Camitz effekt på kvinnor runt 40-strecket.

Affe Hagström lämnar Idol

Deltagaren Affe Hagström har valt att lämna Idolsäsongen. Hör han berätta själv om varför.

Idolpodden del 3: "Låt Herman va!"

Gry Forssell gästar Idolpodden med Alex och Nikki denna vecka. Det pratas självkritik, Idoljuryns makt och om livbojen någonsin kommer att användas.