Extern länk
Början på sidans innehåll

#Älgjakten

Den 14-16 oktober direktsänder TV4 från älgjakten i Sverige. Den 14-16 oktober direktsänder TV4 från älgjakten i Sverige.

#Älgjakten - ny slow-TV i TV4 Play

Mellan den 14:e till 16:e oktober kommer TV4 Play direktsända från älgjakten i Sverige. Under dessa dagar följer reportrar från TV4:s lokal-tv flera jaktlag i deras strävan efter att fälla de riktigt stora älgtjurarna. #Älgjakten kommer att visas gratis i TV4 Play och på tv4.se.

Livesändningen från #Älgjakten 2013 pågick mellan 14-16 oktober

I Sverige finns närmare 300 000 jägare varav cirka 270 000 jagar älg. I direktsändningen #Älgjakten får tittarna följa med och uppleva den spänning svenska jägare känner varje år. I en tre dagar lång sändning visas svensk natur i höstskrud med älgtorn, intervjuer med jägare, jaktpass och förhoppningsvis älg. När en älg skjuts följer reportern med jägaren fram till älgen och filmar hela processen tills älgen är flådd och upphängd i jaktlagets lada.

Tittarsuccé med slow-tv

”Slow TV” är en programform där tittarna under lång tid kan följa ett skeende. Den mest omtalade är norska tittarsuccén ”Hurtigrutten”. TV4 gjorde en enklare webbsändning under fem dygn i somras där vi följde en kanalbåts färd längs Göta Kanal.

- ”TV4 Båten” överträffade våra förväntningar. Vi fick enormt god feedback från tittarna. Nu ska vi följa en av de mest klassiska svenska naturföreteelserna, säger Ulrik Medin, utvecklingschef på Nyhetsbolaget som producerar #Älgjakt.

Jaktlagen som #Älgjakten följer befinner sig på följande orter: 
Falun 
Jönköping 
Uppsala 
Skaraborg 
Värmland 
Umeå

Twittra om #Älgjakten

Under hela sändningen inbjuds tittare att kommunicera och ställa frågor till jaktlagen. Enklast är att skriva på twitter med taggen #Älgjakten.