Kalla fakta

Kalla fakta-redaktionen granskar och avslöjar politiker, makthavare och samhällsfenomen. Programmen lyfter fram människor och känslor och visar hur dagens svenskar påverkas av de beslut som fattas i maktens korridorer.

Kalla fakta-redaktionen granskar och avslöjar politiker, makthavare och samhällsfenomen. Programmen lyfter fram människor och känslor och visar hur dagens svenskar påverkas av de beslut som fattas i maktens korridorer.

Kalla fakta: Regeringens rökridåer

Säsongens första Kalla fakta handlade om det hemliga spelet om tobaken. Här hittar du hela avsnittet, samt kompletterande kommentarer från barn- och äldreminister Maria Larsson och Philip Morris Sveriges VD Karl Stenberg.

Rökning dödar. Och ändå fortsätter tobaksbolagen att locka nya rökare. Frågan är hur?

Kalla fakta kan visa ett dubbelspel där tobaksindustrin i tysthet försöker påverka oss och våra folkvalda. Och vi kan avslöja hur regeringen i själva verket har ställt sig på tobaksbolagens sida.

KOMMENTARER FRÅN PHILIP MORRIS SVERIGE

Kalla fakta har sökt Philip Morris ytterst ansvarige för verksamheten i Sverige, VD Karl Stenberg, för en intervju i över en månads tid (läs mer här). Men han har inte velat ställa upp. Istället har företaget valt att svara skriftligt efter att programmet blev klart. Vi publicerar Karl Stenbergs skriftliga svar här >>>

KOMMENTARER FRÅN BARN-OCH ÄLDREMINISTER MARIA LARSSON

Barn och äldreminister Maria Larsson (kd) har återkommit till Kalla fakta med skriftliga kommentarer och svar efter att programmet blev klart. Läs Maria Larssons kommentarer här >>>

Tipsa oss på Kalla fakta

Har du kännedom om problem och missförhållande? Som rör din arbetsplats, kommunen där du bor eller en myndighet?

Hör gärna av dig till oss om du vet saker som bör komma till allmänhetens kännedom.

Polisens HR-chef: "Vi har problem med tystnadskultur"

En pinsam ironi – så beskriver en tidigare högt uppsatt polischef den tystnadskultur inom polisen som Kalla fakta rapporterade om i kvällens program. Det handlar om hur polisanställda som larmar om sexism inom kåren själva blir utfrysta och utsatta för hämdaktioner av chefer och kollegor.

Hör hur HR-chefen Tomas Rosenberg svarar på frågor om händelserna som Kalla fakta rapporterar om och arbetet efter metoo.