Idol

Oslipade diamanter, hoppfulla entusiaster och tondöva drömmare – jakten på framtidens stjärnor är igång. Följ med på ett storslaget musikäventyr där drömmar går i uppfyllelse, från det första mötet med juryn till kvalomgångar och fredagsfinaler.

Oslipade diamanter, hoppfulla entusiaster och tondöva drömmare – jakten på framtidens stjärnor är igång. Följ med på ett storslaget musikäventyr där drömmar går i uppfyllelse, från det första mötet med juryn till kvalomgångar och fredagsfinaler.

Sponsorer

OLW
MAX
Gina Tricot
Cloetta
Swedbank

Matilda Melin skadad under inspelning

Under tisdagens inspelning med Idolerna hoppade Matilda Melins knä ur led efter att hon gjort en vridning med benet.
- Det gjorde jätteont. Men jag var mest chockad och stum, det var så otäckt att det knäcktes, säger Matilda som fick åka till läkaren och undersöka knät där det konstaterades att det kan vara korsbandet som skadats.

Det var under en paus mellan tagningarna som Matilda Melin kickade boll och hamnade fel med knät. Hon beskriver det själv som en oerhörd smärta och fick hjälp av de andra Idolerna med att sätta sig på en bänk och linda benet med tejp.
- Det gjorde jätteont. Men jag var mest chockad och stum, det var så otäckt att det knäcktes. Jag kände att hela knät hoppade ur led typ. men sen hoppade det tillbaka, säger hon och berättar hur det gick till.
- Jag och Gabbe (Gabriel Alares) stod och spelade fotboll och så skulle vi fånga bollen mellan knäna och då knäckte det till. Men jag har haft en fotbollsskada ett år, det här har hänt en gång tidigare.

Matilda har fått morfin mot smärtan och tror att hon kanske måste gå med kryckor eller skena den närmsta tiden.
- Jag måste röntga knäet men dom tror att det kan vara korsbandet eller en rejäl övertänjning. 

Men Idolen är inte särskilt orolig för att dagens händelse kommer att påverka hennes uppträdande på fredag nämnvärt.
- Alltså det kan väl bli att jag sitter på en pall eller nåt, men det löser sig. 

Katia Mosally – Från världsartister i LA till Idol-juryn

TV4 kan i dag presentera vem som tar ny plats i Idol-juryn i höst. Direkt från palmerna i Los Angeles och musikbranschens hetsiga vardag kliver skivbolagsproffset Katia Mosally in till Idol. Hon har en internationell toppkarriär och har arbetat tillsammans med världsstjärnor som Billie Eilish, Ariana Grande, Lady Gaga och Shawn Mendes. Nu kommer hon hem för att leta efter Sveriges nästa stora artist tillsammans med Anders Bagge, Kishti Tomita och Alexander Kronlund när Idol drar igång på TV4 och TV4 Play den 23 augusti.

Sök till Idol 2021!

PROGRAMINFORMATION
Redan nu kan du söka till Idol 2021 - eller tipsa oss om en vän.

Idolpodden del 10 - Det stora finalavsnittet

Idolpodden med Alex och Nikki gästas av finalisterna Nadja Holm och Paulina Pancenkov. Vi får höra allt om vad finalisterna tänker kring Idolfinalen, vad de tycker om varandra och vad som skiljer dem åt.

Historisk Idolfinal

Efter semifinalen står det klart att vi har en historisk Idolfinal framför oss. Nadja Holm och Paulina Pancenkov gör upp om att bli Sveriges nästa Idol.