Extern länk
Början på sidans innehåll

Malou efter tio

Malou efter tio

Malou von Sivers bjuder på långa intervjuer, starka berättelser, nyfikna frågor och engagerande diskussioner och teman som tar upp allt från stamcellsforskning till kärlek. Det blir politik, medicin, hälsa och kultur i en halsbrytande blandning.Malou von Sivers bjuder på långa intervjuer, starka berättelser, ny...

Så blir du bäst när det verkligen gäller

Jennie levde ett liv med ångest och skärsår. Psykoterapeut Egil Linge förklarar hur självskadebeteende fungerar. Exministern Maria Borelius är tillbaka med en ny bok om mental ohälsa. Stjärntränaren Yannik Tregaro berättar hur du blir bäst när det verkligen gäller, och så berättar journalisten Ebba Kleberg von Sydow om sina bästa råd för blivande mammor.

Uppdaterad: Publicerad:

Torsdag 7 november

10.00: Självskadebeteende allt vanligare bland unga vuxna. 29-åriga Jennie berättar om ett liv med ångest och skärsår. Pskykoterapeut Egil Linge förlarar svårigheterna att hantera känslor, och hur viljan att skära, bränna och slå sig själv kan hanteras och behandlas.

Jennie har en blogg, som handlar om hennes liv och vägen ut ur psykisk ohälsa. Läs bloggen här!


10.30: Entreprenören, journalisten och exministern Maria Borelius är tillbaka i samhällsdebatten. Nu berättar hon för första gången i tv om sitt eget tabu; skulden och skammen kring sin döde brors sjukdom. Med en ny bok om mental ohälsa vill hon att vi ska sluta skämmas för depressioner, panikångest eller schizofreni. Maria Borelius var moderat handelsminister under åtta dagar 2006. Obetald tv-licens, skatteplanering och svart hemhjälp gjorde att hon lämnade politiken och flyttade tillbaka till England.

11.00: Så blir du bäst när det verkligen gäller. Stjärntränaren Yannick Tregaro delar med sig av problemlösningstänket som tagit Kajsa Bergqvist, Christian Olsson och frun Emma Green Tregaro till den absoluta toppen. Men att vara tränare är också en balansakt i makt och beroendeställning och i att hela tiden ha kraft att lyfta andra.

11.25: Viktigast att veta inför livets största omställning - om magkommentarer, stress, oro och längtan. Men också om jämställdhet och ekonomi. Tvåbarnsmamman, bloggaren och programledaren Ebba Kleberg von Sydow delar i sin senaste bok med sig av sina egna, andra mammors och experters råd till blivande mammor - allt samlat i boken hon själv önskar att hon fått läsa när hon väntade sitt första barn.