Idol

Oslipade diamanter, hoppfulla entusiaster och tondöva drömmare – jakten på framtidens stjärnor är igång. Följ med på ett storslaget musikäventyr där drömmar går i uppfyllelse, från det första mötet med juryn till kvalomgångar och fredagsfinaler.

Oslipade diamanter, hoppfulla entusiaster och tondöva drömmare – jakten på framtidens stjärnor är igång. Följ med på ett storslaget musikäventyr där drömmar går i uppfyllelse, från det första mötet med juryn till kvalomgångar och fredagsfinaler.

Sponsorer

OLW
MAX
Gina Tricot
Cloetta
Swedbank

Matilda Melin fick lämna Idol i sjunde fredagsfinalen

Det stod mellan Matilda Melin och Elin Bergman i den sjunde fredagsfinalen men det blev tillslut Matilda som drog det kortaste strået. Men hon verkade inte särskilt förvånad över att stå bland de två sista.
- Slutar resan här så fortsätter väl en annan sen, sa hon precis före beskedet.

- Det känns inget speciellt, jag är jättenöjd med min resa, det har varit jättekul, sa Matilda direkt efter beskedet.

Idolen verkade inte särskilt överraskad över resultatet och menar samtidigt att hon ändå slutade med flaggan i topp.
- Det gick väl inte hela vägen ikväll, men jag var skitnöjd, så jag tycker jag lämnade på topp. Så för mig känns det bra, sa Matilda till Kakan i Idol Extra.
- Jag har gjort saker som jag aldrig trodde att jag skulle kunnat gjort, jag är ju så liten, kommer från lilla Norrland liksom.

Men alla där ute som vill se och höra mer av Matilda Melin kan andas ut, för bara för att Idolresan slutar är Matilda säker på att hon vill fortsätta artistresan på egen hand.
- Nu ska jag hem och umgås med mina kompisar men jag kommer alltid fortsätta med musik.

Här kan du se hela Matildas idolresa

Se hela intervjun i Idol Extra här

Katia Mosally – Från världsartister i LA till Idol-juryn

TV4 kan i dag presentera vem som tar ny plats i Idol-juryn i höst. Direkt från palmerna i Los Angeles och musikbranschens hetsiga vardag kliver skivbolagsproffset Katia Mosally in till Idol. Hon har en internationell toppkarriär och har arbetat tillsammans med världsstjärnor som Billie Eilish, Ariana Grande, Lady Gaga och Shawn Mendes. Nu kommer hon hem för att leta efter Sveriges nästa stora artist tillsammans med Anders Bagge, Kishti Tomita och Alexander Kronlund när Idol drar igång på TV4 och TV4 Play den 23 augusti.

Sök till Idol 2021!

PROGRAMINFORMATION
Redan nu kan du söka till Idol 2021 - eller tipsa oss om en vän.

Idolpodden del 10 - Det stora finalavsnittet

Idolpodden med Alex och Nikki gästas av finalisterna Nadja Holm och Paulina Pancenkov. Vi får höra allt om vad finalisterna tänker kring Idolfinalen, vad de tycker om varandra och vad som skiljer dem åt.

Historisk Idolfinal

Efter semifinalen står det klart att vi har en historisk Idolfinal framför oss. Nadja Holm och Paulina Pancenkov gör upp om att bli Sveriges nästa Idol.