Halv åtta hos mig

Fyra personer turas om att bjuda hem de andra på middag. Efteråt betygsätts värden av sina gäster och den som fått högst betyg när veckan är över vinner. Alla moment är lika viktiga, presentation av menyn, dukning, matlagning, fördrink och middag.

Pia Johansson blir den nya rösten i Halv åtta hos mig

Äntligen kan TV4 presentera den nya speakern i tittarsuccén Halv åtta hos mig. Från och med i vår får tittarna höra skådespelaren och komikern Pia Johansson bjuda på syrliga, söta och salta kommentarer i rutan.

Den 6 oktober 2008 hade Halv åtta hos mig premiär i Sverige. Elva säsonger och över 500 program senare får programmet en ny röst. Pia Johansson kommer från och med i vår att stå för kommentarerna om vad som står på menyn, handlas i mataffären, lagas i köket och allt det andra som hör Halv åtta hos mig till. Fram tills dess fortsätter Helge Skoog som speaker och hans sista program sänds den 5 december klockan 19.30 i TV4.

- Det ska bli hur kul som helst att få komma hem till matglada och okända, vanliga och ovanliga svenskar, när de bjuder på middag. Jag är sååå hungrig! Säger Pia Johansson.

Känd från Parlamentet

Skådespelaren Pia Johansson tillhör Stockholms stadsteaters fasta ensemble, hon är aktuell med teaterföreställningen Marias testamente och medverkar i radioprogrammet På minuten. Pia har tidigare synts i bland annat Parlamentet, Göta kanal 2-kanalkampen, Skärgårdsdoktorn och Vuxna människor.

- Vi tackar Helge Skoog för alla år med Halv åtta hos mig. Han har betytt väldigt mycket för programmets framgång. Jag är väldigt glad över att vi hittat en så självklar arvtagare som Pia Johansson. Med sin komiska och språkliga briljans kommer hon att sätta sin egen prägel på Halv åtta hos mig och jag är övertygad om att succén lever vidare med henne som ledsagare säger Fredrik Arefalk, programchef TV4.

- Det ska bli jättekul att ta över stafettpinnen från Helge i halvåtta! Han är en speakningarnas Spik! Kung Speak! helt enkelt, säger Pia Johansson.

Amatörkockar gör upp om 15 000 kronor

I halv åtta hos mig får amatörkockar sätta sina matlagningskonster och sociala färdigheter på prov. Varje vecka får fyra för varandra okända personer turas om att bjuda varandra på middag. Varje moment i bjudningen är lika viktigt, presentationen av menyn, inköp, dukning, matlagning, fördrink och slutligen middagen. När middagen står på bordet är det dags för sanningens ögonblick. Till sist betygsätts värden av sina gäster och den som fått högst betyg när veckan är över vinner 15 000 kronor.

Sök till Halv åtta hos mig

Just nu söker vi nya deltagare till Halv åtta hos mig. Bor du i Trosa, Arboga, Vänersborg eller någon annan av orterna vi söker deltagare i ska du läsa vidare.

Morgan Alling är nya rösten i Halv åtta hos mig

När Halv åtta hos mig har säsongsstart måndag den 20 augusti är det med en ny röst. Morgan Alling, skådespelare och författare, blir den som leder tittarna och retas med amatörkockarna i den tjugonde säsongen av det populära programmet.

Morgan Alling ny röst i Halv åtta hos mig

När Halv åtta hos mig har säsongsstart måndag den 20 augusti är det med en ny röst. Morgan Alling, skådespelare och författare, blir den som leder tittarna och retas med amatörkockarna i den tjugonde säsongen av det populära programmet.

Halv åtta hos mig är tillbaka!

Nu är det dags för nya matentusiaster att bjuda sina stadsgrannar på middag. Den nya säsongen drar igång måndagen den 21 augusti!

Superfans sökes

Är du ett fan av Metallica? Älskar du Eurovision Song Contest? Nu söker Halv Åtta Hos Mig superfans!

Efterrätt: 80-talsdröm - Halv åtta hos mig

Halv åtta hos mig besökte Lidköping och Amanda. Till efterrätt bjöd hon på en 80-talsdröm - en dessert med en blandning av sött och syra. Receptet hittar du på recept.nu.