Bank rånad på Värmdö

En bank har rånats på Värmdö utanför Stockholm. Enligt aftonbladet.se tog sig två personer, beväpnade med någon typ av automatvapen och knivar, in på Swedbanks kontor i Gustavsberg.

En person i personalen har fått "någon form av skada", enligt Stockholmspolisen. Inga skott ska ha avlossats.

- De har flytt i någon form av skåpbil, en minivan. Vi har sedan påträffat en brinnande bil väster om Gustavsberg, mer ute på landsbygden, säger Kjell Lindgren, informatör vid Stockholmspolisen, till TT.

En person som befann sig på banken har fått lindriga skador. Rånarna hotade personalen och fick med sig pengar därifrån.

- Jag har inte hört annat än att det är ett fullbordat rån, säger Lindgren.

Polisen letar nu efter gärningsmännen i området kring den där den brinnande bilen hittades. Både helikopter och båtar, bland annat från Kustbevakningen, deltar.

- Vi har resurser även på vattnet då de skulle ha kunnat fortsätta den vägen, eftersom det finns mycket vatten i området, säger Lindgren.

En förundersökning om grovt rån är inledd. Rånarna var maskerade.

Att en bank rånas har blivit allt ovanligare i takt med att färre kontor har hand om kontanter. Sedan i början av 90-talet har bankrånen minskat rejält, från över hundra per år i början av 90-talet till 16 rån under 2011 och enbart 5 förra året.