Fredagar 20.00

Idol

Oslipade diamanter, hoppfulla entusiaster och tondöva drömmare – jakten på framtidens stjärnor är igång. Följ med på ett storslaget musikäventyr där drömmar går i uppfyllelse, från det första mötet med juryn till kvalomgångar och fredagsfinaler.

Jens Hult fick lämna Idol i den nionde fredagsfinalen

Det blev Jens Hult som fick minst tittarröster på fredagen och lämnar därmed tävlingen på en fjärde plats.
- Det känns bra ändå, jag kom på topp fyra, det är otroligt.

- Jens levde farligt för han och Kevin slåss om samma publik, förklarade Alexander Bard i Idol Extra om kvällens resultat.

Men det var inte alla jurymedlemmar som som tog beskedet med samma självklarhet.
- Jens har levererat otroligt stadigt och förra veckan sa alla att han skulle till Globen och så ikväll så bara vänder det, sa en chockad Anders Bagge.

Men Jens Hult själv verkar inte alltför modfälld trots att han nu måste lämna tävlingen, utan är hoppfull inför sin framtida artistkarriär.
- Jag tänker inte hålla på att sura för att jag inte kom till Globen, sa han till Kakan i Idol Extra. Se intervjun med Jens Hult i Idol Extra här.

Se när Jens får sitt besked i klippet ovan.

Här kan du se Jens hela Idolresa.

Jens bästa och sämsta tid i Idol

Jens Idolkurva

Idolpodden del 5: "Hur kunde ni?"

Idolpodden med Alex och Nikki gästas av journalisten och På spåret-vinnaren Parisa Amiri. Hon undrar hur Idoljuryn tänkte när de gav livbojen till Ella Hedström, jämför Nadja Holm med Beyoncé och analyserar killarna i tävlingen.

Idolpodden del 4: "Min fru har börjat spekulera..."

Idolvinnaren Tusse Chiza gästar Idolpodden med Alex och Nikki där han berättar namnet på sin nya låt, de pratar om kritiken mot Nova Luther och Caspar Camitz effekt på kvinnor runt 40-strecket.

Affe Hagström lämnar Idol

Deltagaren Affe Hagström har valt att lämna Idolsäsongen. Hör han berätta själv om varför.

Idolpodden del 3: "Låt Herman va!"

Gry Forssell gästar Idolpodden med Alex och Nikki denna vecka. Det pratas självkritik, Idoljuryns makt och om livbojen någonsin kommer att användas.