#DinGåva

#DinGåva tänder ljus dygnet runt i sex dagar - för världens barn

Ge en gåva till världens barn - så tänder vi ett ljus i TV4 Play! #Din gåva är vår nya "slow-tv"-satsning, som lagom till jul har ett särskilt gott syfte.

Från och med måndag den 16 december klockan 09:00 tänder vi levande ljus i TV4 Play. Dygnet runt, hela veckan fram till och med lördag den 21 december. Hur många ljus det blir - ja, det beror bland annat på dig.

Inför jul genomför FN:s biståndsorgan Unicef en kampanj för att samla in pengar till världens barn. Du kan bidra genom att köpa livsviktiga "julklappar" till behövande barn i Unicefs gåvoshop (läs mer här).

TV4 samarbetar sedan många år med Unicef, och i år vill vi uppmärksamma kampanjen på ett nytt sätt: För varje gåva som någon köper i Unicefs gåvoshop tänder vi ett ljus. Dygnet runt i sex dagar, i direktsändning i TV4 Play och på tv4.se.

Vi hoppas du vill vara med och hjälpa oss lysa upp vintermörkret.

Se livesändningen här >>>

Här är gåvorna som räddar liv

Varje dag dör 16 000 barn som är under fem år. De flesta dör av näringsbrist, diarré eller andra sjukdomar som skulle kunna förhindras med vaccin, rent vatten och näringsriktig mat. Just sådana saker som UNICEF kan leverera.

TV4 och Unicef julkampanj #DinGåva i slow-tv-sändning

I slow-tv-sändningen #DinGåva kommer tusentals meningsfulla juleljus tändas för alla de köp som görs i Unicefs gåvoshop. Ljusen tänds dygnet runt på tv4.se/dingava. TV4 och Unicef vill tillsammans uppmana så många som möjligt att ge bort något riktigt meningsfullt i jul.

Nu öppnar skolorna i Filippinerna igen

För en månad sedan drog tyfonen Haiyan fram över Filippinerna. 80 procent av landets skolor slogs ut av katastrofen, men nu börjar man så sakta kunna ta emot elever igen. Unicef tillhandahåller tält, skolmaterial och annat som behövs för att barnen ska kunna fortsätta sin utbildning.

Givmilda gestalter i julkampanj

Jesus, Moder Teresa och Gandhi - alla tre satte mänskligheten före sig själva. Nu möts de i Unicefs julkampanj för att, med glimten i ögat, jämföra hur goda de är.