Extern länk
Början på sidans innehåll

Julklapp

Julklapp
Sociala medier:

Här är gåvorna som räddar liv

Varje dag dör 16 000 barn som är under fem år. De flesta dör av näringsbrist, diarré eller andra sjukdomar som skulle kunna förhindras med vaccin, rent vatten och näringsriktig mat. Just sådana saker som UNICEF kan leverera.

Från UNICEFs katastroflager i Köpenhamn, stort som tre fotbollsplaner, går tusentals laster med livräddande förnödenheter iväg varje år. 2015 skickades över 14 000 ton med produkter från lagret, till barn över hela världen. Beredskapen finns att inom 48 timmar skicka allt från vaccin och medicin till skolmaterial, och produkterna levereras till de barn som för tillfället behöver dem mest.

Du kan stödja arbetet genom att gå till unicef.se och köpa de produkter som dagligen används över hela världen för att rädda barns liv. I gåvoshopen finns produkter som gör konkret nytta: allt från myggnät och medicin till cyklar och tält. Och det finns gåvor anpassade för alla plånböcker, från ett paket blyertspennor för 60 kronor hela vägen till en fyrhjulsdriven bil att leverera förnödenheter med för 254 825 kronor.

Problem och lösningar

Malaria är ett stort problem i bland annat södra Afrika och sprids via malariamyggan. Det bästa sättet att skydda barn är att ge dem möjlighet att sova under myggnät. UNICEFs myggnät är impregnerade med insektsmedel, och rätt använda kan de minska antalet malariasjuka med hälften.

Polio är en sjukdom som vi på sikt har möjlighet att helt radera från jordens yta. Det är inte lätt, men det går. 2015 rapporterades endast 106 nya fall i hela världen. För att en gång för alla utrota polio krävs dock att varje barn i varje by blir vaccinerat. Poliovaccin är en av produkterna i UNICEFs gåvoshop.

Smutsigt vatten är ytterligare ett problem som skördar tusentals barns liv, ofta genom att barnen får svår diarré som i sin tur leder till uttorkning. UNICEF har tagit fram en enkel vätskeersättning som kan bota uttorkning och rädda liv, och som går att köpa i gåvoshopen.

Se fler produkter i Unicefs gåvoshop