Inköpslista – Så här ger du huden en bra start på 2014

Ge huden en fräsch kick i början på det nya året. En peeling hjälper huden att ta bort de gamla torra hudcellerna på hudytan och lämna plats åt nya friska och fräscha! Ger huden en storstädning. Resultatet är en jämnare hud med mer lyster.

Mekanisk Peeling
Den klassiska varianten av peeling. Innehåller små korn som när den masseras på huden eliminerar gamla torra hudceller. Passar bäst dig med tålig eller förtjockad hy. Passar generellt ej känslig hy.

Tips på Mekaniska-peelingar:
Decléor -Double Radiance Scrub (Annicas tips)
Clarins -One-Step Gentle Exfoliating Cleanser
Elemis -Skin Buff
Matis /Vitality by M- Clean and Scrub 7/7
Mene & Moy -Polishing Cream


Enzym peeling
En mildare variant för huden men lika effektiv. Innehåller inga korn utan istället enzymer vanligtvis från frukter som löser upp bindningarna mellan gamla hudceller. Passar alla hudtyper perfekt för känslighy.

Tips på Enzym-peelingar:
Baborganic – Biological enzyme cleanser (Annicas tips)
Phytomer – Peeling Vegetal Exfoliant with Enzymes
Jan Marini – Skin Zyme
Maria Åkerberg – Papaya Peeling
bareMinerals -Exfoliating Cleanser


Syrapeeling
Kan vara både mild och väldigt kraftig beroende på produkt. Finns i olika former, som mask-liknande, peel pads eller som geler etc. Passar alla hudtyper men läs alltid vad som gäller på respektive produkt om du har känslighy.

Tips på Syra-peelingar:
Exuviance SkinRise Bionic Tonic Pads (Annicas tips)
Murad – Pomegranate Exfoliating Mask (syra och enzymer)
Rodial – 15% Fruit Acid Exfoliating Pads
Dermaceutic- Mask 15


Multi-peeling
Peter Thomas Roth - Clinical Peel and Revel
Innehåller alla 3 i en kombo (syra, enzymer och korn). Riktigt effektiv.


Ögonmasker för trötta svullna ögon
Bliss – Triple Oxygen Instant Energizing Eye Mask
Carita –Supreme Wrinkle Solution Eye Patch Pro3W

Prisas för sin forskning - så hjälpte Sverige judiska överlevare

På Norra judiska begravningsplatsen i Solna ligger 66 människor begravda, vars namn och livshistoria sedan länge glömts bort. De var förintelseöverlevare som kom till Sverige sommaren 1945 tack vare en humanitär insats som kallades de vita båtarna. Arkeologen Daniel Leviathan bestämde sig för att ta reda på vilka dessa människor var, och berätta deras historia. För sin forskning prisas han nu av Micaels Bindelfelds stiftelse, till minne av förintelsens offer.

5 tips för att undvika skuldfällan

Många svenskar har svårt att betala sina räkningar. Sparekonomen Sharon Lavie ger oss råd för hur man undviker att hamna i skuldknipa.

Marcus: Här är stora krigslögnen om Obama

Marcus Oscarsson kommenterar presidentbytet i USA. Dessutom svarar han på bluffryktet om att Obama skulle ha varit den värsta krigspresidenten.
- Låt oss tala om hur sanningen ligger till egentligen, förklarar Marcus.

Pysseltips med saker du har hemma

Hur ska vi få barn och ungdomar att lämna skärmen och göra annat nu när det inte finns några alternativ på stan? Till exempel pyssla. Kreatören Helena Lyth ger oss en massa pyssel-tips. Bland annat att aldrig slänga en toarulle, bygg torn istället.

Sissela Benn om sin prestationsångest: ”Haft problem hela livet”

Prestationsångest är temat i en av de filmer Unga Dramaten gjort i serien "Lektioner för livet" och som nu ska visas runtom på landets skolor. Sissela Benn, skådespelare och komiker; känd från bland annat Sune-filmerna, är den som tar sig an ämnet prestatitonsångest.

Erik Videgårds wokskola - upptäck nya heta rätter

Under 80-talet blev den kökets it-pryl men sen har den fallit i glömska hos de flesta. Men idag ska vi återupprätta wokens rykte med hjälp av kocken Erik Videgård som tagit med sin egen dyrgrip till nymoköket.