Extern länk
Början på sidans innehåll

Nyheterna

Senaste nytt

Tonåringar dödade och åt svan – greps av polis

Person skjuten i Västerås – stor polisinsats

Väpnat rån mot matbutik – maskerade män jagas

Senaste dygnet

Merkel i skidolycka - blir sängliggande i tre veckor

Det gick inte fort, men konsekvenserna blev allvarliga. Tysklands förbundskansler Angela Merkel blir sängliggande i tre veckor efter att ha dragit på sig en bäckenfraktur under skidsemestern i schweiziska St Moritz.

Uppdaterad: Publicerad:

På grund av skadan tvingas Merkel ställa in resor och möten de närmaste tre veckorna, enligt hennes talesman. Bland annat skulle hon ha besökt polska Warszawa och tagit emot Luxemburgs nya premiärminister i Berlin. I stället får kanslern jobba hemifrån.

- Självklart är kanslern kapabel att arbeta och kommunicera fullt ut, sade talesmannen Steffen Seibert på måndagen.

Den 59-åriga Merkel var med sin man på den årliga skidsemestern i schweiziska St Moritz när hon föll illa på skidorna i låg hastighet. Till en början trodde hon att det bara rörde sig om ett blåmärke. Inte förrän efter hemkomsten till Berlin kunde läkare konstatera att hon fått en fraktur i bäckenet och måste hålla sig sängliggande.

Tyska medier var snabba med att notera Merkels skidutrustning: 20 år gamla längdskidor av DDR-modell.

Hösten har varit hektiskt för Merkel. Inte förrän efter långdragna förhandlingar mellan hennes kristdemokratiska parti och socialdemokraterna godkändes hennes koalitionsregering av förbundsdagen kort före jul.

TT