Sveriges mästerkock

Svenska amatörkockar tävlar med sina kulinariska kunskaper inför en jury. Men ingen sitter säkert, det gäller att hela tiden prestera på topp för att få vara kvar i tävlingen.

Svenska amatörkockar tävlar med sina kulinariska kunskaper inför en jury. Men ingen sitter säkert, det gäller att hela tiden prestera på topp för att få vara kvar i tävlingen.

Monika Hallberg lagar husmanskost och italiensk festmat

53-årige egenföretagaren Monika Hallberg är en av deltagarna i Sveriges mästerkock 2014.

Namn: Monika Hallberg

Ålder: 53

Ort: Linghem/Linköping

Yrke: Egenföretagare

Varför sökte du till Sveriges mästerkock?

Har ett stort intresse för mat och matlagning. Har en matblogg http://matboa.blogspot.se/ där jag lägger upp recept och bilder på den mat jag lagar i mitt kök. Har alltid haft en dröm om att få ge ut en kokbok.

Hur började mitt matintresse?

Har nog alltid haft intresse för mat, sen har man befunnit sig i olika faser av livet som gjort att intresset för mat har varierat.

Vilken typ av mat lagar jag helst?

Jag älskar att laga svensk husmanskost och festmat. Men Italien ligger mig också varmt om hjärtat så ofta blandar jag dessa kök i min matlagning.

Finns det något du absolut inte äter?

Nej, men det finns mat som jag tycker mindre om, exempelvis inälvsmat. Lever äter jag om den är rätt tillagad.

Vilket moment i tävlingen fruktar du mest?

Jag är inte så bra på att filéa fisk och inte heller på desserter.

Varför tror du att just du kan vinna Sveriges mästerkock?

Jag är träffsäker på smaker enligt andra, är stresstålig och har en stor social kompetens som jag tror man bör ha.

Sveriges Mästerkock skruvar upp temperaturen – säsongspremiär 13 januari

Sveriges Mästerkock är snart tillbaka i hetluften och tar klivet in i ett nytt decennium med den elfte säsongen av Sveriges största matlagningsprogram. Förutom ett otroligt laddat gäng med amatörkockar så tar den nya jurymedlemmen Tom Sjöstedt plats bredvid Mischa Billing och Markus Aujalay. Sveriges Mästerkock startar den 13 januari klockan 20.00 på TV4 och TV4 Play.

Paul Kühlhorns bästa friteringstips

Tidigare Sveriges mästerkock-deltagaren Paul Kühlhorn kommer tillbaka för att ge deltagarna lite tips för hur de ska tänka när de friterar i Decenniets mästerkock.

Spännande mystery boxes genom åren

I tio år har deltagarna i Sveriges mästerkock fått så kallade mystery boxes. Vilket är lådor med ingredienser eller annat som deltagarna sen ska skapa fantastiska rätter av eller med hjälp av.

Trailer för Decenniets mästerkock

Sveriges mästerkock fyller tio år och det firas med Decenniets mästerkock. Blod, svett och tårar väntar när åtta tidigare mästerkocksvinnare återvänder för att än en gång skramla med kastrullerna och göra upp om vem som är den bästa av de bästa. Premiär 21 september!

Tom Sjöstedt – ny jurymedlem i Sveriges mästerkock 2021

Våren 2021 sänds den elfte säsongen av tittarfavoriten Sveriges mästerkock, och då för första gången utan Leif Mannerström i juryn. Mischa Billing och Markus Aujalay får istället sällskap av prisbelönta Tom Sjöstedt i mästerkocksjuryn.

Decenniets mästerkock – Vem är bäst av de bästa?

Det har gått 10 år sedan succéformatet Sveriges mästerkock startade på TV4 och som grädde på moset kommer nu Decenniets mästerkock. Åtta mästerkocksvinnare återvänder för att ännu en gång skramla med kastrullerna och göra upp om vem som är bäst av de bästa! Juryn med Markus Aujalay, Mischa Billing och Leif Mannerström samlas en sista gång för att utse vinnaren. Premiär 21 september på TV4.