Sveriges mästerkock

Svenska amatörkockar tävlar med sina kulinariska kunskaper inför en jury. Men ingen sitter säkert, det gäller att hela tiden prestera på topp för att få vara kvar i tävlingen.

Svenska amatörkockar tävlar med sina kulinariska kunskaper inför en jury. Men ingen sitter säkert, det gäller att hela tiden prestera på topp för att få vara kvar i tävlingen.

Oskar Montano orädd kock som gärna prövar nya smaker

24-årige egenföretagaren Oskar Montano är en av deltagarna i Sveriges mästerkock 2014.

Namn: Oskar Montano

Ålder: 24

Ort: Nacka

Yrke: Egenföretagare

Varför sökte du till Sveriges mästerkock?

Jag sökte till Sveriges mästerkock för att jag ville utveckla mitt matlagande och testa mina vingar som kock.

Hur började ditt matintresse? 

Mitt matintresse har alltid funnits där. Att äta gott var alltid något som jag såg fram emot när jag var ung. Det snackades alltid mycket mat kring bordet hemma. Allt från att besöka min morfar från Italien eller hemma var det viktigt att äta bra. Att själv börja laga mat började lite senare när jag var 21 år. Mest kanske för att försöka imponera på tjejer. Det tog inte fart på allvar förens något år senare och snart efter började jag med Burger Bro´s och folk kom fram och sa att det var den godaste hamburgaren de någonsin ätit.

Vilken typ av mat lagar du helst? 

När jag själv får bestämma lagar jag allra helst Italienskt. Gärna så enkelt som möjligt utan konstigheter. Jag tycker också det är spännande med streetfood eftersom det egentligen inte finns nåt som säger att man inte kan bli serverad förstklassig mat mitt på gatan.

Vilket moment i tävlingen fruktar du mest?

De moment jag fruktar mest är förmodligen alla moment med stress. Jag är en dålig tävlingsmänniska och blir lätt distraherad. Vilket lätt leder kaos i huvudet som går att återspegla runt om mig. Så jag vet inte, kanske stresstest? Annars är uppläggning inte min starka sida. Matlagning får aldrig bli för pretentiöst för mig och jag föredrar när det ser rustikt ut

Varför tror du att just du kan vinna Sveriges mästerkock?

Min främsta styrka är att jag är smaksäker, och är väldigt noggrann med att balansera smaker. Dessutom är jag mer intresserad av att servera någonting nytt snarare än att kopiera något någon annan redan kommit på.

Sök till Sveriges mästerkock 2022!

PROGRAMINFORMATION
Är du grym på att laga mat? Då har du nu chansen att imponera på Sveriges tuffaste matjury. Sök till Sveriges mästerkock 2022.

Sveriges Mästerkock skruvar upp temperaturen – säsongspremiär 13 januari

Sveriges Mästerkock är snart tillbaka i hetluften och tar klivet in i ett nytt decennium med den elfte säsongen av Sveriges största matlagningsprogram. Förutom ett otroligt laddat gäng med amatörkockar så tar den nya jurymedlemmen Tom Sjöstedt plats bredvid Mischa Billing och Markus Aujalay. Sveriges Mästerkock startar den 13 januari klockan 20.00 på TV4 och TV4 Play.

Paul Kühlhorns bästa friteringstips

Tidigare Sveriges mästerkock-deltagaren Paul Kühlhorn kommer tillbaka för att ge deltagarna lite tips för hur de ska tänka när de friterar i Decenniets mästerkock.

Spännande mystery boxes genom åren

I tio år har deltagarna i Sveriges mästerkock fått så kallade mystery boxes. Vilket är lådor med ingredienser eller annat som deltagarna sen ska skapa fantastiska rätter av eller med hjälp av.

Trailer för Decenniets mästerkock

Sveriges mästerkock fyller tio år och det firas med Decenniets mästerkock. Blod, svett och tårar väntar när åtta tidigare mästerkocksvinnare återvänder för att än en gång skramla med kastrullerna och göra upp om vem som är den bästa av de bästa. Premiär 21 september!

Tom Sjöstedt – ny jurymedlem i Sveriges mästerkock 2021

Våren 2021 sänds den elfte säsongen av tittarfavoriten Sveriges mästerkock, och då för första gången utan Leif Mannerström i juryn. Mischa Billing och Markus Aujalay får istället sällskap av prisbelönta Tom Sjöstedt i mästerkocksjuryn.

Decenniets mästerkock – Vem är bäst av de bästa?

Det har gått 10 år sedan succéformatet Sveriges mästerkock startade på TV4 och som grädde på moset kommer nu Decenniets mästerkock. Åtta mästerkocksvinnare återvänder för att ännu en gång skramla med kastrullerna och göra upp om vem som är bäst av de bästa! Juryn med Markus Aujalay, Mischa Billing och Leif Mannerström samlas en sista gång för att utse vinnaren. Premiär 21 september på TV4.