Sveriges mästerkock

Svenska amatörkockar tävlar med sina kulinariska kunskaper inför en jury. Men ingen sitter säkert, det gäller att hela tiden prestera på topp för att få vara kvar i tävlingen.

Svenska amatörkockar tävlar med sina kulinariska kunskaper inför en jury. Men ingen sitter säkert, det gäller att hela tiden prestera på topp för att få vara kvar i tävlingen.

Anders Gustafsson i Sveriges mästerkock

32-årige Anders Gustafsson är elektriker och en av deltagarna i Sveriges mästerkock 2014.

Namn: Anders Gustafsson

Ålder: 32

Ort: Göteborg

Yrke: Elektriker

Varför sökte du till Sveriges mästerkock?

Det var dags att ta reda på om jag verkligen kan laga mat. Alla mina vänner och familj säger att jag är duktig men jag ville få det bekräftat av några som verkligen kan mat – nämligen juryn.

Hur började ditt matintresse?

Jag har alltid varit intresserad av mat. Det tog extra fart när jag började i högstadiet och valde hemkunskap som tillval. Efter det så har intresset för att laga och framför allt att äta mat växt enormt.

Vilken typ av mat lagar du helst?

Jag föredrar fisk. Men lagar gärna också lamm och då med inriktning på det italienska köket alternativt det svenska.

Finns det något du absolut inte äter?

Lever.

Vilket moment i tävlingen fruktar du mest?

Jag är mest rädd för att hamna i en utslagstävling, då är ju risken att åka ut som störst. Utöver det så verkar de hemliga lådorna lite kusliga.

Varför tror du att just du kan vinna Sveriges mästerkock?

Jag vet hur god mat skall smaka.

Sveriges Mästerkock skruvar upp temperaturen – säsongspremiär 13 januari

Sveriges Mästerkock är snart tillbaka i hetluften och tar klivet in i ett nytt decennium med den elfte säsongen av Sveriges största matlagningsprogram. Förutom ett otroligt laddat gäng med amatörkockar så tar den nya jurymedlemmen Tom Sjöstedt plats bredvid Mischa Billing och Markus Aujalay. Sveriges Mästerkock startar den 13 januari klockan 20.00 på TV4 och TV4 Play.

Paul Kühlhorns bästa friteringstips

Tidigare Sveriges mästerkock-deltagaren Paul Kühlhorn kommer tillbaka för att ge deltagarna lite tips för hur de ska tänka när de friterar i Decenniets mästerkock.

Spännande mystery boxes genom åren

I tio år har deltagarna i Sveriges mästerkock fått så kallade mystery boxes. Vilket är lådor med ingredienser eller annat som deltagarna sen ska skapa fantastiska rätter av eller med hjälp av.

Trailer för Decenniets mästerkock

Sveriges mästerkock fyller tio år och det firas med Decenniets mästerkock. Blod, svett och tårar väntar när åtta tidigare mästerkocksvinnare återvänder för att än en gång skramla med kastrullerna och göra upp om vem som är den bästa av de bästa. Premiär 21 september!

Tom Sjöstedt – ny jurymedlem i Sveriges mästerkock 2021

Våren 2021 sänds den elfte säsongen av tittarfavoriten Sveriges mästerkock, och då för första gången utan Leif Mannerström i juryn. Mischa Billing och Markus Aujalay får istället sällskap av prisbelönta Tom Sjöstedt i mästerkocksjuryn.

Decenniets mästerkock – Vem är bäst av de bästa?

Det har gått 10 år sedan succéformatet Sveriges mästerkock startade på TV4 och som grädde på moset kommer nu Decenniets mästerkock. Åtta mästerkocksvinnare återvänder för att ännu en gång skramla med kastrullerna och göra upp om vem som är bäst av de bästa! Juryn med Markus Aujalay, Mischa Billing och Leif Mannerström samlas en sista gång för att utse vinnaren. Premiär 21 september på TV4.