Sveriges mästerkock

Svenska amatörkockar tävlar med sina kulinariska kunskaper inför en jury. Men ingen sitter säkert, det gäller att hela tiden prestera på topp för att få vara kvar i tävlingen.

Svenska amatörkockar tävlar med sina kulinariska kunskaper inför en jury. Men ingen sitter säkert, det gäller att hela tiden prestera på topp för att få vara kvar i tävlingen.

Lovisa Berg lagar lyxig junkfood

22-åriga matbloggaren Lovisa Berg är en av deltagarna i Sveriges mästerkock 2014.

Namn: Lovisa Berg

Ålder: 22

Ort: Göteborg

Yrke: Matbloggare

Varför sökte du till Sveriges mästerkock?

Jag har alltid lagat väldigt mycket mat. Mina kompisar tjatade på mig att jag skulle söka under lång tid men jag sköt bara upp det. Tillslut blev min tjejkompis trött på mig och skickade länken till ansökan på facebook med meningen "sök eller dö". Då valde jag att söka. 

Hur började ditt matintresse?

Mitt matintresse började redan som ung. Min mamma lagade väldigt mycket god mat när jag var yngre och jag var aldrig kräsen som barn utan smakade gärna på allting. Vi lagade mycket mat tillsammans. När jag kom in i tonåren hade jag en jobbig tid och insåg att min terapi fanns i köket. Att laga mat gör mig till en gladare människa :) Då började mitt matintresse på riktigt. 

Vilken typ av mat lagar du helst?

Jag älskar att laga antingen typ lyxig junkfood, fräsch mat med asiatiska inslag eller allt med tomat, jag älskar tomat.  

Finns det något du absolut inte äter?

Jag hatar fänkål, det smakar lakrits och det går bara inte att äta.

Vilket moment i tävlingen fruktar du mest?

Min starka sida är inte såser. Jag gör sällan klassiska såser. Min tekniska kunskap är inte superbred.

Varför tror du att just du kan vinna Sveriges mästerkock?

Min starka sida är min inspiration. Jag är väldigt bra på att hitta på roliga nya inslag på annars ganska tråkiga råvaror eller rätter. Jag är väldigt stresstålig och påhittig. 

Sök till Sveriges mästerkock 2022!

PROGRAMINFORMATION
Är du grym på att laga mat? Då har du nu chansen att imponera på Sveriges tuffaste matjury. Sök till Sveriges mästerkock 2022.

Sveriges Mästerkock skruvar upp temperaturen – säsongspremiär 13 januari

Sveriges Mästerkock är snart tillbaka i hetluften och tar klivet in i ett nytt decennium med den elfte säsongen av Sveriges största matlagningsprogram. Förutom ett otroligt laddat gäng med amatörkockar så tar den nya jurymedlemmen Tom Sjöstedt plats bredvid Mischa Billing och Markus Aujalay. Sveriges Mästerkock startar den 13 januari klockan 20.00 på TV4 och TV4 Play.

Paul Kühlhorns bästa friteringstips

Tidigare Sveriges mästerkock-deltagaren Paul Kühlhorn kommer tillbaka för att ge deltagarna lite tips för hur de ska tänka när de friterar i Decenniets mästerkock.

Spännande mystery boxes genom åren

I tio år har deltagarna i Sveriges mästerkock fått så kallade mystery boxes. Vilket är lådor med ingredienser eller annat som deltagarna sen ska skapa fantastiska rätter av eller med hjälp av.

Trailer för Decenniets mästerkock

Sveriges mästerkock fyller tio år och det firas med Decenniets mästerkock. Blod, svett och tårar väntar när åtta tidigare mästerkocksvinnare återvänder för att än en gång skramla med kastrullerna och göra upp om vem som är den bästa av de bästa. Premiär 21 september!

Tom Sjöstedt – ny jurymedlem i Sveriges mästerkock 2021

Våren 2021 sänds den elfte säsongen av tittarfavoriten Sveriges mästerkock, och då för första gången utan Leif Mannerström i juryn. Mischa Billing och Markus Aujalay får istället sällskap av prisbelönta Tom Sjöstedt i mästerkocksjuryn.

Decenniets mästerkock – Vem är bäst av de bästa?

Det har gått 10 år sedan succéformatet Sveriges mästerkock startade på TV4 och som grädde på moset kommer nu Decenniets mästerkock. Åtta mästerkocksvinnare återvänder för att ännu en gång skramla med kastrullerna och göra upp om vem som är bäst av de bästa! Juryn med Markus Aujalay, Mischa Billing och Leif Mannerström samlas en sista gång för att utse vinnaren. Premiär 21 september på TV4.