Mia på Grötö

Om Mia på Grötö - säsong 2

Följ med Mia Skäringer till hennes sommarhus på Grötö i Göteborgs skärgård, dit hon bjuder gamla vänner och nya bekanta. I säsong 2 möter vi bland andra Peter Settman, Erik Hamrén och Helena Bergström.

En kort båtresa från Hisingen i Göteborg ligger den idylliska ön Grötö. På ön, i ett sommarhus, samlar Mia Skäringer både gamla kompisar och helt nya bekantskaper. Tillsammans med gästerna äter hon en bit mat och samtalen rör sig om allt mellan himmel och jord. Aktiviteter varvas med funderingar i sann Skäringer-anda. Dessutom dyker Mias rollfigur Tabita upp.

Under våren kommer Mia bland andra att gästas av Peter Settman i sällskap av Erik Hamrén och Lisa Nilsson, Carola Häggkvist med Krister Henriksson, Björn Starrin och Johan Östling, Josef Fares i sällskap med Mikael Nykvist och Helena Bergström samt Lasse Åberg med Renée Nyberg och Per Andersson.

Kort om Mia Skäringer

Mia Skäringer har medverkat i flera tv- och radioprogram tillsammans med Klara Zimmergren och deras program Mia och Klara belönades med tv-priset Kristallen för bästa humorprogram 2008 och 2009.

Mia har också skrivit krönikor och boken Dyngkåt och hur helig som helst. Sedan 2010 spelar hon huvudrollen som Anna Svensson i Solsidan, en av TV4:s mest framgångsrika komediserier.

Mia på Grötö från 2014 sänds i åtta delar.

Premiären av Mia på Grötö lockade miljonpublik

Premiärsäsongen i TV4 fortsätter att leverera fina tittarsiffror. Nästan 1,2 miljoner tittare ville se Mia Skäringer agera värdinna för Peter Jöback, Anders Bagge och Tilde de Paula i det första avsnittet av Mia på Grötö.