TV12-premiär den 29 mars – med fokus på livsstil och sport

Den 29 mars lanseras TV12 – en bred kanal med fokus på livsstil och sport. Medan livsstilsprogram inom inredning och hälsa sätter sin prägel på kanalen under vardagarna fylls helgtablån av ett starkt sportutbud. TV12 visar Zlatan Ibrahimovics ligamatcher i PSG, trav, stormatcher från italienska Serie A och veckans match från Superettan. Samtidigt blir TV4 Sport en renodlad sportkanal och TV4 Sport Xtra avvecklas.

TV12 ska på sikt bli TV4-Gruppens tredje kanal på topp 10-listan över de största svenska tv-kanalerna. Kanalen riktar sig mot både män och kvinnor och bjuder på en blandning av livsstilsprogram i veckorna och en kraftfull sporttablå på helgerna. Lördagen den 29 mars är det premiär – med bland annat Zlatan och PSG.

- Med TV12 ska vi fylla den lucka som finns för livsstils-tv. Genom att kombinera det med ett riktigt starkt sportutbud på helgerna tror vi att kanalen kommer att tilltala både tittarna och annonsörerna. Vi kommer bygga TV12 långsiktigt och målmedvetet, på samma sätt som vi framgångsrikt gjort med Sjuan, och successivt förstärka tablån med mer egenproduktioner och rättigheter, säger Anton Glanzelius, biträdande kanaldirektör TV4-Gruppen.

Livsstil på vardagar, sport på helger

På vardagar flörtar TV12 mer med den kvinnliga publiken med internationell livsstils-tv, hälsa och inredning. Bland programmen finns 60 minute makeover, där brittiske smörsångaren och programledaren Peter André inreder och bygger hos behövande britter. I helt nya Framgång i sikte coachar välkända profiler som Neil de Oliveira, Moa Hjelmer, Malin Ewerlöf och Paolo Roberto varsin adept som bestämmer sig för att anta en utmaning och nå framgång i sina respektive sporter. Hur når man målen man sätter upp inom hälsa och träning? Bland egenproduktionerna märks också magasinet Ride, för den som vill se surf, skateboard, snowboard och wakeboard i världsklass. TV12-kvällarna avslutas med långfilm.

På lördagar och söndagar är det supersporthelger med Zlatans ligamatcher i PSG, ett nytt sportmagasin med Anna Brolin, samt toppmatcher från både superettan och italienska Serie A. Dessutom blir TV12 huvudkanal för travsändningarna och för fotbollsmagasinet Club Calcio, med Jesper Hussfelt, Marcus Birro, Thomas Nordahl och Martin Åslund, i TV12.

TV4 Sport blir renodlad sportkanal

Samtidigt som TV12 lanseras har också ”nya” TV4 Sport premiär. TV4 Sport blir nu en renodlad sportakanal med direktsänd toppidrott från några av världens bästa fotbollsligor, men också från de svenska ligorna. Superettan, holländska ligan, franska ligan, Damallsvenskan, Elitserien i bandy, Svenska superligan SLL, U21-fotboll, och en hel del handboll och friidrott. Allt presenterat av några av Sveriges främsta sportexperter.

Hos de flesta distributörer kommer man att hitta TV12 på den kanalplats där TV4 Sport har legat, medan TV4 Sport samtidigt övertar TV4 Sport Xtras kanalplats. Hos vissa distributörer kommer man även framöver att ha möjlighet att ta emot TV4 Sport i HD-kvalitet.

 

Fira jul hos TV4 med årets julvärd Tilde de Paula Eby

Julafton närmar sig med stormsteg och på TV4 blir det en fullmatad dag där Tilde de Paula Eby gör tittarna sällskap från morgon till kväll. Julaftonens höjdpunkt blir den stjärnspäckade julkonserten Late Night Christmas där bland andra Carola, Jill Johnson och Måns Zelmerlöw medverkar. Dagarna innan och efter julafton bjuder TV4 dessutom på ett brett utbud med fokus på julförberedelser och summeringar av året som gått.

Kristina Wijk - först ut i TV4-rutan

Kristina Wijk (numera Svahn) var TV4:s första hallåa och på TV4:s premiärdag 15 september 1990 var hon först ut i rutan och presenterade den nya kanalen. Nu berättar hon bland annat om den där första sändningen - och vad hon gör idag.

Anna Lindmarker om sina TV4-minnen

Anna Lindmarker började tidigt med journalistik och har sedan 1997 varit en del av TV4Nyheterna, där hon idag arbetar som nyhetsankare. I samband med TV4:s 30-årsfirande berättar hon nu om sina TV4-minnen.

Olof Lundh om första tiden på Fotbollskanalen

År 2006 fick Olof Lundh uppdraget att starta Fotbollskanalen.se och sedan dess har han varit en del av TV4. Under åren har han vunnit priser som "Årets sportjournalist" och Fotbollskanalen Europa blev framröstat till bästa program och fick Guldskölden av SvenskaFans läsare. Nu berättar Olof om din första tid på Fotbollskanalen.

TV-utbudet hos Com Hem blir digitalt - Så ser du TV4

Den 8 september 2020 går Com Hem över till att sända tv-kanaler helt digitalt och de analoga kanalerna utgår. Om du är Com Hem-kund kan du läsa mer nedan om vad detta innebär för dig och hur du kan fortsätta titta på TV4.

Träffa ditt livs kärlek på ett helt nytt sätt - Kärleken flyttar in

Har du tröttnat på flyktigt svajpande i dejtingappar? Den 16 november är det premiär för dejtingprogrammet Kärleken flyttar in där singlar får tid att finna äkta kärlek. Varje potentiellt par tillbringar minst 24 timmar tillsammans i ett kameraövervakat hus och tittarna kan följa deras resa.

Sök till ditt livs utmaning - ny serie på TV4

Är du redo för ditt livs utmaning? TV4 söker nu deltagare till en ny programserie. Vi är på jakt efter 12 män och kvinnor som tror sig vara redo för det tuffaste provet hittills i svensk TV.

TV4 värvar Lotta Lundgren och Erik Haag

TV4 knyter den hyllade programledarduon Lotta Lundgren och Erik Haag till kanalen. Publikframgångarna har avlöst varandra under deras tid på SVT, och när inspelningarna tillsammans med TV4 nu startar handlar det om en helt ny programsatsning som inte liknar något duon har gjort tidigare. ”När TV4 hörde av sig föll alla bitar på plats”, säger Lotta Lundgren om det nya samarbetet.

TV4-fiera dina videomöten

Byt bakgrund till något med lite mer TV4-känsla! Vi guidar hur du byter till en roligare bakgrund i Teams och Zoom.

TV4 samlar programinnehåll under Viveka Hansson

TV4 Media samlar ansvaret för program, nyheter och aktualitet under en programdirektör. Viveka Hansson blir ny chef för programavdelningen och får därmed det övergripande ansvaret för både allmän-tv och nyhetsproduktionen för i huvudsak TV4-kanalen.

Till alla tittare

Till alla er runt om i landet som följer våra nyheter och program.

Just nu gör vi allt på TV4 för att berätta vad som händer, behovet av information om den kris vi är inne i tillsammans med resten av världen är enormt.

Visselblåsning

TV4 Media har en visselblåsartjänst där alla medarbetare, både anställda, konsulter och medarbetare hos de produktionsbolag som producerar vårt innehåll, kan anmäla allvarliga oegentligheter. Tjänsten hanteras av en oberoende aktör och den som anmäler kan vara anonym.

Seriehöst - Frossa i hyllade serier helt gratis på TV4 Play

Sci-Fi-drama med Sean Penn i The First, ruggiga brittiska thrillers och den mysiga australiensiska dramakomedin Five Bedrooms är bara några av höjdpunkterna du har att se fram emot när TV4 Play har bullat upp med förstklassiga serier för höstmörkret.

Världssuccén The Masked singer kommer till Sverige och TV4

Underhållande sångnummer, spektakulära masker och hemlighetsmakeri på en nivå som aldrig tidigare skådats. Så kan tv-världens senaste succéformat The Masked singer summeras. Nu kommer den helt unika och färgstarka tävlingen till TV4. David Hellenius leder storsatsningen.

Ta med Ernst på semestern!

Nu kan du äntligen se TV4 Play utomlands. Från och med midsommar fungerar tjänsten inom hela EU och Norge.

Våra programledare utsatta för falska annonser

Problemet med falska annonser och artiklar på nätet, där våra kända programledare och nyhetsankare utnyttjas, har ökat kraftigt den senaste tiden. Annonserna handlar för närvarande ofta om skönhetsprodukter och annat hälsorelaterat.

TV4 – nu i din Samsung Smart TV!

Från och med nu kan du streama alla dina favoritprogram från TV4 direkt i din Samsung Smart TV. Med den nylanserade TV4-appen kan du nu på ett enkelt sätt ta del av det breda utbudet av program, serier och livesändningar när du vill.