Jättebästisar

Johan Glans och David Batra är Jättebästisar

Den 18 mars är det premiär för Johan Glans och David Batras nya dramakomediserie Jättebästisar, om två gamla vänner som drar till Indien för att söka förändring.

Musikjournalisten Lennart (David Batra) ska snart fylla 40 och inser att livet inte kommer att stanna upp av sig själv. Han vill slå två flugor i en smäll, söka upp sina rötter i Indien och passa på att se om hans gamla vänskap med Peter kan få en nytändning. Resan till Indien är också en chans att skriva den stora boken samt att se till att hans jobb på kvällstidningen säkras.

Peter (Johan Glans) har motvilligt fastnat i jobbet som barnprogramledare när det plötsligt öppnas en dörr till ett större och synligare programledarjobb. Tyvärr hinner inte den nya karriären starta förrän den tar slut med en krasch och Peter behöver bokstavligen fly landet.

Tillsammans befinner de sig plötsligt i Rajasthan i nordvästra Indien där de under en månads tid tvingas se på sig själva och sin relation i ett helt nytt ljus.

Serien är regisserad av Johan Rheborg och Henrik Schyffert. För manus står Erik Haag, David Batra, Brita Zackari Wahlström, Patrik Larsson, Henrik Schyffert, Johan Rheborg och Johan Johansson

Bästisar - eller någonting mer?

Peter och Lennarts vänskap verkar ha utvecklats till någonting mer under tiden i Indien. Men vad händer när de kommer hem igen?

Peter ersätter Lennart med Krister

Visst har deras relation varit ansträngd på sistone, men när Lennart får se Peter med en ny kompis hugger det till i hjärtat.

Kan fotsvampsdansen rädda Lennart?

Lennart skuldsätter sig i ett gatuspel, och stämningen blir riktigt hotfull när han inte kan betala. Men Peter kommer på en möjlig lösning ur knipan...

Lennart kör med butlern

Peter och Lennart skaffar sig en butler över dagen, och Lennart visar sin respekt genom att låta honom arbeta hårt.

Får panik vid ratten

Eftersom Peter fått butlern berusad får vännerna ta ansvar för bilkörningen. Det går sådär.

"Jag hatar barnarbete"

Peter och Lennart besöker en avlägsen by för att volontärarbeta. Och kanske bättra på Peters rykte en aning.

Henrik Schyffert: "Vi är rookies"

Regissörerna Johan Rheborg och Henrik Schyffert bakom serien Jättebästisar och skådespelarna Johan Glans och David Batra pratar om hur det är att arbeta med film i Indien.

Peter bajsar ner värdens soffa

Peter och Lennart blir hembjudna på middag hos en indisk familj, och bestämmer sig för att sova över. Men Peters mage tålde tydligen inte riktigt den indiska maten...

Svensk kräftskiva i Indien

Peter och Lennart bjuds hem på äkta indisk mat, men middagen tar en oväntad vändning när hattar och snaps åker fram.