Johan Falk

Johan Falk-skaparen om sista säsongen

Här berättar skaparen till Johan Falk-filmerna, Anders Nilsson, om den tredje och sista säsongen av Johan Falk.

Säsong 1 handlade om hur polisens specialstyrka GSI använder sig av och bygger vanliga privatpersoner till att spela kriminella och infiltrera den tunga organiserade brottsligheten.

Säsong 2 tog berättelsen om Johan falk till en ny nivå. Nu fick GSI en ny infiltratör som inte spelade kriminell psykopat utan var kriminell psykopat, Seth Rydell.

Säsong 3 tar storyn till ytterligare en nivå

- Redan när jag pratade med pressen inför släppet av den första GSI-filmen i säsong 1 så sa jag att det kommer bli tre säsonger, säger skaparen till Johan Falk, Anders Nilsson. 

- Fast, det var inte många journalister som ställde den frågan om fler säsonger så det var heller inte många som hörde vad jag sa J. Redan när vi gjorde research inför den första säsongen fick vi reda på saker som vi visste inte skulle få plats i en första säsong, inte heller i en andra säsong. Och detta nya är, som vi ser det, mer skrämmande än allt vi visat tidigare, fortsätter Nilsson.

- Återigen bygger det på verkliga fenomen, om vad som hände och händer i verkligheten, på båda sidor om lagen. Och det kommer drabba vår series karaktärer hårdare än tidigare, då allt blir ännu mer personligt, och därmed hettas spänningen upp ännu mer. Allt dras mot den stora slutstriden för Johan Falk, GSI, deras infiltratörer och de kriminella organisationer de jobbar emot. Och den här gången möter våra hjältar sin absolut farligaste fiende någonsin.

Följ filmproduktionen bakom kulisserna i "Johan Falk-bloggen"

Finns Johan Falks "GSI" i verkligheten?

Peter Rätz (Frank Wagner) om livet som undercoveragent

Bakomklipp från "Johan Falk - Alla råns moder"

Mer om säsong 3: Johan Falk möter sitt tuffaste motstånd någonsin

Drama-frossa hos TV4 i sommar

När de ljumma sommarkvällarna hägrar verkar vi svenskar vara mer benägna än någonsin att krypa upp i tv-soffan framför en bra serie. Därför har TV4 dramasatsat i år och sommartablån bjuder på flera internationella seriefavoriter såsom norska kriminaldramat Tredje ögat och 1864, ett kritikerrosat kärleks- och krigsdrama om det dansk-tyska kriget.

Trailer: Johan Falk - "Ur askan i elden"

Se den första trailern från den tredje och sista Johan Falk-säsongen. Johan Falk – "Ur askan i elden" släpps på DVD/Blu-ray/digital den 29:e juni 2015. Filmerna visas i TV4 senare.

Johan Falk möter sitt tuffaste motstånd någonsin i fem nya filmer

Nu är det klart att det blir fem nya filmer i svenska polisactionserien om Johan Falk. Jakob Eklund, Jens Hultén, Mikael Tornving och Meliz Karlge med flera är tillbaka i rollerna som poliser och infiltratörer inom specialenheten Gruppen för särskilda insatser, GSI, som nu står mot sitt tuffaste motstånd någonsin. Vi ser också Björn Bengtsson och Aliette Opheim i två för säsongen helt nya roller och det blir ett kärt återseende med Alexandra Rapaport som gör comeback. Johan Falk-filmerna har inspelningsstart i juni 2014.

Peter Rätz (Frank Wagner) om livet som undercoveragent

Peter Rätz är infiltratören som tjänade som förebild för Joel Kinnamans rollfigur Frank Wagner i Johan Falk-filmerna. I den här bakomfilmen från Kodnamn Lisa berättar han själv om sina upplevelser.

Finns Johan Falks "GSI" i verkligheten?

Efter första säsongen av Johan Falk fick polishusets växel i Göteborg ett stort antal samtal från människor som sökte Johan Falk. Eller åtminstone någon person som innehar samma befattning som Johan har inom polisen. Så, finns GSI på riktigt?