Grillmästarna

Följ med när amatörgrillarna tävlar om titeln Sveriges grillmästare. Genom tuffa utmaningar sållas vidbrännarna från den sanna grillkonstnärerna tills bara en står kvar som segrare.

Följ med när amatörgrillarna tävlar om titeln Sveriges grillmästare. Genom tuffa utmaningar sållas vidbrännarna från den sanna grillkonstnärerna tills bara en står kvar som segrare.

Christian Hellbergs enkla grilltips

Kocken Christian Hellberg bjuder på sina bästa grilltips.

Christian Hellberg älskar grillat och själv grillar han året om. Förr, när han inte hade balkong grillade han till och med inomhus, han ställde grillen på spisen, fyllde på med kol och grillade under fläkten.

Rätt! (Eller: Använd mycket kryddor och glaze)

 -  När man grillar och vad man än grillar så är det viktigt att använda mycket kryddor, mycket glaze, tänk mycket smak helt enkelt– viktigaste är att blanda starkt med milda tillbehör, berättar Christian.

- Här kommer ett tips på världens enklaste sås som passar till allt! Allt du behöver är en burk yoghurt och en lime. Pressa lime och riv skalet, blanda ner i yoghurten, smaka upp med socker – klart!

Fel! (Eller: Så bränner du inte köttet)

-   De vanligaste felen folk gör är att få panik vid grillen när något sitter fast. Låt det vara, det kommer att släppa när det är färdiggrillat. Dessutom tror många att man bara ska vända köttbiten en gång vid direkt grillning, tipsar Christian. Det är helt fel! Man ska vända ofta och mycket, annars bränns det! 

Här är grillfantasterna som ska imponera på domarna och en namnkunnig gästjury

En ny säsong av Grillmästarna tar snart fart och det är dags för åtta rykande färska grillfantaster att göra upp om Sveriges hetaste titel, Årets Grillmästare. Under säsongens gång bedömer Christian Hellberg och Karin Andersson, tillsammans med fem spännande gästjurymedlemmar, de tävlande i Sveriges inofficiella nationalsport. Grillmästarna har säsongsstart onsdagen den 15 juni klockan 20.00 i TV4.

Så blir du grillmästare

Grillmästarna, det populära grill- och matlagningsprogrammet på TV4, kommer tillbaka i TV-rutan för en fjärde säsong.

Semifinal i Grillmästarna 2015

Vilka två som tar sig till final avgörs i en djupdykande semifinal. Ett helgrillat lamm under jord ska bi en god taco.

Lär känna Martin Nordh

Martin Nordh är maskinistoperatör som har sex olika grillar. Lär känna honom mer här.

Lär känna Amanda Ucar

Amanda Ucar är den yngsta deltagaren i årets Grillmästare. Här får du veta mer om vem Amanda är.

Lär känna Saman Nazar

Saman Nazar, 36 är produktionsledaren från Göteborg. Lär känna honom bättre här.

Grillskola: Rotisserie

Henrik Insulander ger tips på roterande grillning. Detta exempel är kyckling.

Grillskola: Musslor

Henrik Insulander visar dig hur du kan tillaga musslor direkt i grillen.

De gör upp i Grillmästarna

Gallringen har varit hårt, men efter flertalet kvaltävlingar ute i landet och ett semifinalevent är det dessa åtta grillälskande personer som gör upp om titeln; Sveriges bästa amatörgrillare. Lär känna deltagarna bättre här.