Welcome to Sweden

Komediserie om amerikanen Bruce Evans som flyttar från New York till Stockholm med sin svenska flickvän Emma.

Komediserie om amerikanen Bruce Evans som flyttar från New York till Stockholm med sin svenska flickvän Emma.

Det här är Bruce i Welcome to Sweden

Huvudkaraktären i Welcome to Sweden, Bruce Evans, är en liberal amerikan med stort hjärta som helst tar dagen som den kommer.

I serien flyttar Bruce Evans, spelad av Greg Poehler, från USA till Sverige för kärlekens skull, nämligen hans svenska flickvän Emma. Men han ser även flytten som en möjlighet att börja om och göra något meningsfullt av sitt liv. Han vill inte vara en framgångsrik revisor till bortskämda kändisar längre.

Bruce är son till Wayne Evans, borgmästare i en mindre stad i mellersta USA, och hemmafrun Nancy Evans. Bruce har gjort uppror från sin konservativa och religiösa uppväxt och blivit en trevlig, rolig och liberal man som lever för dagen. Han flyttade från sin hemstad till New York, där han bott i tio år när han träffade kärleken  - Emma från Sverige.

Bruce är bekymmerslös och menar att allt löser sig vilket i sig gör att han ofta väljer den enkla vägen ut i pressade situationer. Han är öppensinnig och har en stor umgängeskrets, och rör sig ledigt i de flesta sociala sammanhang. Trots detta hamnar Bruce inte sällan i argumentationer och han ifrågasätts. Kärleken till Emma är enormt passionerad och de lever tillsammans i ett mycket kärleksfullt och spännande förhållande.

Trots att Bruce tjänar bra pengar på sitt jobb i New York söker han en större mening med livet annat än att just tjäna mer pengar.

Läs om skådespelaren Greg Poehler

Stjärnspäckat i Welcome to Swedens andra säsong

I årets upplaga av den internationella komedisuccén Welcome to Sweden välkomnas ett antal internationella världsstjärnor till ett vintrigt Sverige. Bland andra dyker Neve Campbell, Jason Priestley, Jack Black och Paul Simon upp i nya gästroller, och så även Anja Pärson.

Vinnare DVD-tävling

Här presenteras vinnarna i Welcome to Swedens DVD-tävlingen. Finns ditt namn med på listan?

Klart med ny säsong av Welcome to Sweden

Här kommer ett glädjande besked till alla som gillar Greg Poehlers romantiska komediserie Welcome to Sweden, TV4 har nyligen beställt en ny säsong av serien vars premiär sågs av 1,7 miljoner tittare.

Nakenchock i bastun

För att ge Bruce ett riktigt svenskt välkomnande bjuder Emmas familj med honom till bastun. Men kombinationen jetlag, värme, sprit och en naken svärfar visar sig svår att hantera.

Welcome to Sweden komediserie om kulturkrockar

Greg Poehler spelar amerikanen Bruce som flyttar till Sverige för kärlekens skull, nämligen hans svenska flickvän Emma. Men han ser även flytten som en möjlighet att börja om och göra något meningsfullt av sitt liv. Han vill inte vara en framgångsrik revisor till bortskämda kändisar längre.

Det här är Emma i Welcome to Sweden

Emma Wiik, spelad av Josephine Bornebusch, är en intelligent, kärleksfull och fyndig tjej som flyttar hem för att börja jobba på bank efter flera år i USA. Hon vill överbevisa sin mamma att hon äntligen hittat sin själsfrände i Bruce och att förhållandet med honom ska hålla längre än de vanliga två veckorna.

Inspelningarna igång av TV4:s nya humorserie Welcome to Sweden

Vad händer när en amerikan träffar en svenska, blir förälskad och bestämmer sig för att följa med henne hem till Sverige? Det får vi veta i TV4:s nya humorserie och internationella storsatsning Welcome to Sweden, med bland andra Josephine Bornebusch, Lena Olin och Claes Månsson.