Welcome to Sweden

Komediserie om amerikanen Bruce Evans som flyttar från New York till Stockholm med sin svenska flickvän Emma.

Komediserie om amerikanen Bruce Evans som flyttar från New York till Stockholm med sin svenska flickvän Emma.

Welcome to Sweden komediserie om kulturkrockar

Greg Poehler spelar amerikanen Bruce som flyttar till Sverige för kärlekens skull, nämligen hans svenska flickvän Emma. Men han ser även flytten som en möjlighet att börja om och göra något meningsfullt av sitt liv. Han vill inte vara en framgångsrik revisor till bortskämda kändisar längre.

Kändisrevisorn Bruce har sagt upp sig från sitt välbetalda jobb i New York för att starta ett nytt liv i Stockholm med sin svenska flickvän Emma.

Serien handlar delvis om känslan av att vara en fisk på torra land, en amerikan i Sverige, och det komiska i den situationen. Men den tar även upp de allvarligare frågorna som kan uppstå i relationen mellan två människor från vitt skilda bakgrunder. Frågan är om Bruces och Emmas kärlek till varandra överlever kulturkrocken, eller kanske framför allt hennes väldigt svenska familj.

Josephine Bornebusch spelar Emma. En intelligent, kärleksfull och fyndig tjej som flyttar hem för att börja jobba på bank efter flera år i USA. Hon vill överbevisa sin mamma att hon äntligen hittat sin själsfrände i Bruce och att förhållandet med honom ska hålla längre än de vanliga två veckorna.

Lena Olin spelar Emmas mor Viveka. En intelligent kvinna som säger att ärlighet varar längst, oavsett vilken effekt det får.

Claes Månsson spelar Emmas far Birger, en pensionerad sjökapten. Han är en typisk svensk man. Lång, snäll och tyst.

Christopher Wagelin spelar Emmas bror Gustav. En 28- åring som fortfarande bor hos föräldrarna. Han fattar genast tycke för Bruce eftersom han tror att de är lika.

Per Svensson spelar Emmas farbror Bengt. Bengt älskar allt som USA står för.

Patrick Duffy spelar Bruces far Wayne. En ultrakonservativ borgmästare i en liten stad i mellanvästern.

Illeana Douglas spelar Bruces mor Nancy. En hemmafru som inte säger så mycket .

Serien är baserad på Gregs livshistoria.

Stjärnspäckat i Welcome to Swedens andra säsong

I årets upplaga av den internationella komedisuccén Welcome to Sweden välkomnas ett antal internationella världsstjärnor till ett vintrigt Sverige. Bland andra dyker Neve Campbell, Jason Priestley, Jack Black och Paul Simon upp i nya gästroller, och så även Anja Pärson.

Vinnare DVD-tävling

Här presenteras vinnarna i Welcome to Swedens DVD-tävlingen. Finns ditt namn med på listan?

Klart med ny säsong av Welcome to Sweden

Här kommer ett glädjande besked till alla som gillar Greg Poehlers romantiska komediserie Welcome to Sweden, TV4 har nyligen beställt en ny säsong av serien vars premiär sågs av 1,7 miljoner tittare.

Nakenchock i bastun

För att ge Bruce ett riktigt svenskt välkomnande bjuder Emmas familj med honom till bastun. Men kombinationen jetlag, värme, sprit och en naken svärfar visar sig svår att hantera.

Det här är Emma i Welcome to Sweden

Emma Wiik, spelad av Josephine Bornebusch, är en intelligent, kärleksfull och fyndig tjej som flyttar hem för att börja jobba på bank efter flera år i USA. Hon vill överbevisa sin mamma att hon äntligen hittat sin själsfrände i Bruce och att förhållandet med honom ska hålla längre än de vanliga två veckorna.

Inspelningarna igång av TV4:s nya humorserie Welcome to Sweden

Vad händer när en amerikan träffar en svenska, blir förälskad och bestämmer sig för att följa med henne hem till Sverige? Det får vi veta i TV4:s nya humorserie och internationella storsatsning Welcome to Sweden, med bland andra Josephine Bornebusch, Lena Olin och Claes Månsson.