TV4 lägger ned lokala nyheter

På onsdagen kom beskedet att TV4 lägger ned sina lokala nyhetssändningar helt och hållet. För närvarande sänder TV4 nyheter från 21 redaktioner i 24 editioner. Totalt kan cirka 140 tjänster försvinna.

"Det är ett tungt besked för medarbetarna, för den lokala journalistiken och för TV4 och Nyhetsbolaget. Men mediebranschen befinner sig i en omfattande strukturomvandling, och när vi dessutom har osäkra regulatoriska förutsättningar måste vi prioritera. Vi lägger i dag närmare hälften av våra nyhetsresurser på lokal-tv, det är inte hållbart framöver", säger TV4:s vd Casten Almqvist i ett pressmeddelande.

TV4 förstärker istället sin riksredaktion med 25 reporter fördelade på 9 orter från Malmö i söder till Luleå i norr med en ambition att fortsätta bevaka hela Sverige för en rikspublik.

Fackliga förhandlingar har inletts. Efter påsk ska det formella beslutet fattas.

LÄNKAR

Mer information på tittarsajten: http://kontakt.tv4.se/org/tv4/d/tv4-lagger-ned-lokala-nyhetssandningar/

Här är länk till pressmeddelande; http://tv4gruppen.se/Pressmeddelanden/TV4-lagger-ned-lokala-nyhetssandningar--riksredaktionen-forstarks-med-inrikesreportrar-ute-i-landet/

Här är länk till Casten Almqvists kommentar i TV4:s medieblogg: http://tv4gruppen.se/TV4s-medieblogg/Valkommen-till-TV4-huset/mediebloggen/Casten-Almqvist/Vi-tanker-fortsatta-vara-en-del-av-Sverige/