Fängelse för Persbrandt

Mikael Persbrandt döms av Stockholms tingsrätt till fem månaders fängelse för knarkbrott.

Skådespelaren Mikael Persbrandt döms av Stockholms tingsrätt till fem månaders fängelse för narkotikabrott. Han döms för innehav av 12 gram kokain i maj i fjol. Trots att Persbrandt inte togs med kokainet på sig anser domstolen att det är bevisat att han köpt knark.

Elva personer har åtalats i härvan där knark sålts med taxiverksamhet som täckmantel, och flera döms till långa fängelsestraff. Två män får tio års fängelse vardera för grov narkotikasmuggling.

Persbrandt har hela tiden nekat. Bevisen som lagts fram handlar om buggade samtal där knarksäljarna pratar om vad Persbrandt har köpt. Dessutom har det ringts från skådespelarens telefon till säljarna.

- Jag har inte ringt de här samtalen till det här numret och har varken beställt taxi eller kokain, svarade Persbrandt.

Domen kan överklagas till hovrätten.

Danska reaktionen på munskyddtvång – meget godt

På torsdagen infördes krav om munskydd på offentliga platser i Danmark. Vill du komma in på tillexempel gym och matvarubutiker så måste du nu bära munskydd. Ett välkommet krav enligt danskarna själva.

Här är Donald Trump – som skräckpumpa

Halloween står för dörren och att skära fram ansikten i pumpor är populärt. Men att karva fram USA:s president Donald Trump kanske inte hör till vanligheterna.

Byn som tappat flest invånare i Sverige

Den svenska landsbygden fortsätter att förlora invånare, vilket leder till allt sämre service. I Kristineberg i Lycksele kommun har 80 procent av befolkningen försvunnit sedan 60-talet.

Merkels stenhårda restriktioner

Stängda teatrar och biografer, igenbommade restauranger och i princip stopp för utländsk turism. Det är den tyska förbundskanslern Angela Merkels krav för att bromsa smittspridningen – men först måste hon övertyga sina kolleger i delstaterna.

SD-toppen frias från sexanklagelser

TV4Nyheternas Ulf Kristofferson om att Sverigedemokraternas EU-parlamentariker Peter Lundgren frias från sexuellt ofredande.

Program från TV4