Fängelse för Persbrandt

Mikael Persbrandt döms av Stockholms tingsrätt till fem månaders fängelse för knarkbrott.

Skådespelaren Mikael Persbrandt döms av Stockholms tingsrätt till fem månaders fängelse för narkotikabrott. Han döms för innehav av 12 gram kokain i maj i fjol. Trots att Persbrandt inte togs med kokainet på sig anser domstolen att det är bevisat att han köpt knark.

Elva personer har åtalats i härvan där knark sålts med taxiverksamhet som täckmantel, och flera döms till långa fängelsestraff. Två män får tio års fängelse vardera för grov narkotikasmuggling.

Persbrandt har hela tiden nekat. Bevisen som lagts fram handlar om buggade samtal där knarksäljarna pratar om vad Persbrandt har köpt. Dessutom har det ringts från skådespelarens telefon till säljarna.

- Jag har inte ringt de här samtalen till det här numret och har varken beställt taxi eller kokain, svarade Persbrandt.

Domen kan överklagas till hovrätten.

Två knivskärningar i natt - polisen utreder samband

En man knivskars svårt utanför en restaurang i stadsdelen Flemingsberg i Huddinge under fredagskvällen. Strax efter det första larmet tog sig en annan knivhuggen man in på en bensinmack i samma område. Polisen misstänker nu att det kan finns ett samband mellan de skadade männen. .

Äldre par döda i villabrand

Ett par i 80-årsåldern omkom i en villabrand i norra Borlänge igår kväll. När räddningstjänsten kom fram till området Tallmoheden var det en fullt utvecklad brand.

Paus i Brexitförhandlingarna efter oenigheter

Brexitförhandlingarna om vilka villkor som ska gälla från den 1 januari, pausas. Parterna meddelar att det fortfarande råder betydande meningsskiljaktigheter, bland annat om handel, fiske och andra samarbeten över Engelska kanalen.

Program från TV4