Extern länk
Början på sidans innehåll

Humorgalan - för varenda unge

Humorgalan - för varenda unge

Renée Nyberg och Morgan Alling är årets värdar på Humorgalan – för varenda unge. Under en stjärnspäckad galakväll blandas allvar med humor och musik. Det blir liveframträdanden från bland andra Laleh och Miriam Bryant och sketcher skrivna av David Batra och Patrik Larsson. Dessutom starka reportage från Unicefs arbete runt om i världen. Renée Nyberg och Morgan Alling är årets värdar på Humorgalan – för ...

Robert Gustafsson
Foto: Henrik Montgomery/TT

Robert Gustafsson står för sketcherna i Humorgalan

Komikern Robert Gustafsson har skrivit och regisserat alla sketcher i den tolfte Humorgalan. På scen står bland andra Peter Dalle, Marie Richardsson, Nina Persson och First Aid Kit.

Uppdaterad: Publicerad:

För tolfte året i rad samarbetar TV4 med Unicef och direktsänder Humorgalan - för varenda unge.

Insamlingskvällens mål är att få så många tittare som möjligt att bli världsföräldrar och hjälpa barn i utsatta situationer runt om i världen. Programledare är David Hellenius, skådespelaren Eva Röse samt världsmästarinnan i alpin skidåkning Anja Pärson.

Robert Gustafsson har skrivit och regisserat samtliga sketcher i galan och bland de medverkande syns bland andra Peter Dalle, Johan Rabaeus, Marie Richardsson, Tilde de Paula, Felix Herngren, Gustav Fridolin och Kenza.

Uppträder gör First Aid Kit, Nina Persson, Erik Saade och Kim Cesarion.

Artisten Eric Saade reser dessutom till Colombia i ett reportage där han möter barnsoldater och barn som lever under ständigt hot om våld, kidnappningar och rekrytering till rebellgrupper.

David Hellenius reser till Tacloban i Filippinerna, där människor drabbades hårt av tyfonen Haiyan i november förra året.

Artisten Charlotte Perrelli reser till Moçambique där hon möter barn som är föräldralösa på grund av aids. En av Unicefs världsföräldrar, Lisa Önnerlid, besöker Mauretanien för att följa kampen mot undernäring hos barn i ett av världens fattigaste länder.